Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης για το βαρύ ατόπημα Στυλιανίδη

Καμιά εξήγηση για την απαράδεκτη «παραδοχή» του υπουργού Ναυτιλίας (παρά την προσπάθεια του ίδιου να ανασκευάσει) από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου ότι «η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική»

Παρά τις οξείες αντιδράσεις, η κυβέρνηση τηρεί ένοχη σιωπή για την απαράδεκτη «παραδοχή» του Κύπριου υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη και μάλιστα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ότι «η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική». Παρά την προσπάθεια του ίδιου να απαντήσει και να ανασκευάσει στη συνέχεια το «νόημα» της απολύτως άστοχης δήλωσής του, το στίγμα αυτής παραμένει, καθώς θεωρείται ακραία απαράδεκτο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης να προβαίνει σε δηλώσεις που νομιμοποιούν ουσιαστικά την τουρκική πολιτική στην Κύπρο.

  • Από τον Νίκο Σταυρουλάκι

Αποτελεί ύβρη προς τη Μεγαλόνησο, προς τις θυσίες και το αίμα που έχει χυθεί επί δεκαετίες για την ελευθερία, επίσημα χείλη στην Ελλάδα, τη μητέρα πατρίδα, να εκτοξεύουν τουλάχιστον «αφελείς» δηλώσεις. Ο Χρήστος Στυλιανίδης, με γνωστό παρελθόν σε ατυχείς δηλώσεις και υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν, προδίδει ακόμα μία φορά την ίδια του την πατρίδα, τη στιγμή που ο Ελληνισμός καταβάλλει ύστατη προσπάθεια να σώσει την Κύπρο από τα επεκτατικά σχέδια της Αγκυρας.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 48 ώρες από αυτήν τη δήλωση ντροπής. Ο Κυριάκος Βελόπουλος διερωτάται γιατί η κυβέρνηση με εντολή πρωθυπουργού δεν προχώρησε στην απομάκρυνσή του, ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θεώρησε ότι «δεν το εννοούσε». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι έχει τη βεβαιότητα πως αυτό ειπώθηκε «εν τη ρύμη του λόγου». Ζήτησε, ωστόσο, και εκείνη από τον Χρήστο Στυλιανίδη να ανασκευάσει και να διαγραφεί η φράση του από τα πρακτικά. Στην Κύπρο ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. και υιός του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε χθεσινή, πρωινή ανάρτησή του στο Χ σημείωσε: «Απαράδεκτος!  Δύο φορές απαράδεκτος, γιατί είπε ό,τι είπε στη Βουλή των Ελλήνων»!

Ακόμα και εάν, διορθώνοντας την αρχική του τοποθέτηση, ο Χρ. Στυλιανίδης απάντησε ότι η φράση του ήταν σε εισαγωγικά, τα λεγόμενα του υπουργού Ναυτιλίας έχουν αποτυπωθεί στα πρακτικά της Βουλής και θα παραμείνουν εσαεί. Και ο προφορικός λόγος δεν έχει «εισαγωγικά», εκτός εάν αυτό αναφερθεί ρητά τη στιγμή της εκφοράς… «Κύριε υπουργέ, έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στα πρακτικά και να διαγράψετε αυτά που είπατε» τον προκάλεσε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές στο Κοινοβούλιο, καμία διόρθωση δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, με πρωτοβουλία του υπουργού Στυλιανίδη, με το σκεπτικό ότι στα πρακτικά έχει αποτυπωθεί η συνέχεια της διορθωτικής τοποθέτησής του.

Διευκρινίσεις

Ο Χρήστος Στυλιανίδης έσπευσε αμέσως μετά την ατυχή δήλωσή του να δώσει διευκρινίσεις για όσα είπε, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. «Με ακριβώς τις ίδιες λέξεις έχει διατυπωθεί πολλές φορές στην κυπριακή Βουλή ακόμα και από Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε και η κυπριακή κυβέρνηση ή το κυπριακό ΥΠΕΞ αντέδρασαν στη δήλωση Στυλιανίδη. Υπενθυμίζεται ότι όταν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ανέθεσε πρώτη φορά στον Χρ. Στυλιανίδη το, τότε, νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν: «Λίγος για την κυβέρνηση Αναστασιάδη, κατάλληλος για Μητσοτάκη»!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα