Η Δικαιοσύνη πιάνει δουλειά για τις λίστες της Ασημακοπούλου

Ερευνα για το πώς τα στοιχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αποδήμων βρέθηκαν στην
κατοχή της ευρωβουλευτού

Νευρικότητα προκαλεί στο Μαξίμου η υπόθεση της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου (κεντρική φωτό), καθώς οι αποκαλύψεις γύρω από αυτήν έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, ενώ η εμπλοκή της Δικαιοσύνης περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Χθες το μεσημέρι, και μετά τον ορυμαγδό των καταγγελιών εις βάρος της ευρωβουλευτού ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε ποινική έρευνα, που αφορά τη διαρροή των στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mails) κατοίκων του εξωτερικού που βρέθηκαν στην κατοχή της κυρίας Ασημακοπούλου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, θα ερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Μέχρι στιγμής το Μαξίμου διατηρεί σιγή ιχθύος περιμένοντας τις εξελίξεις, δηλώνοντας ωστόσο δημόσια πως μέχρι στιγμής δεν τίθεται ζήτημα αποβολής της από τα ψηφοδέλτια.

Προστασία

Το «μέχρι στιγμής», ωστόσο, είναι ενδεικτικό, καθώς από το Μαξίμου δεν υπάρχει διάθεση κάλυψής της σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η «γαλάζια» ευρωβουλευτής έχει προχωρήσει σε παραβίαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο, πρωτοστάτησε χθες στην προστασία της «γαλάζιας» ευρωβουλευτού, κάνοντας μάλιστα επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Αφού λέει ότι τα είχε νομίμως στην κατοχή της, καλά έκανε. Ολη η φασαρία γίνεται γιατί η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου υπήρξε από τους πιο σφοδρούς επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».

Ολα αυτά μάλιστα γίνονται τη στιγμή που ακόμη και η Νίκη Κεραμέως έσπασε τη σιωπή της, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει λάβει το συγκεκριμένο συμβάν. Χαρακτηριστικά, η υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε έλεγχο, σημειώνοντας: «Η κυρία Ασημακοπούλου είπε ότι δεν πήρε τα e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών. Παρ’ όλα αυτά αποφασίσαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό, τον κ. Λιβάνιο, να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο να εξακριβώσουμε, να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023, για τους οποίους γίνονται οι καταγγελίες, και ευρύτερα. Εχουμε λάβει αναφορές από πολίτες και οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία σκιά εδώ πέρα».

Και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται στα σκοινιά για την υπόθεση της κυρίας Ασημακοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους, επιχειρώντας να θέσει προ των ευθυνών της τόσο τη «γαλάζια» ευρωβουλευτή όσο και συνολικά την κυβέρνηση. Ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το θέμα με τα προεκλογικά e-mails που έστειλε η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους ψηφοφόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε χθες σε ένα διπλό χτύπημα, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εσωτερικών, την οποία καλεί στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις, ενώ αντιπροσωπία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο. Αλλωστε, η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη αρχίσει έρευνα αναφορικά με την αποστολή e-mails σε απόδημους Ελληνες.

Οι καταγγελίες των αποδήμων για τα e-mails που έλαβαν από την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου «εγείρουν μείζονα πολιτικά ερωτήματα», τόνισε μάλιστα στην πρώτη δημόσια δήλωσή της η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα επιμείνει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Επειτα από τέσσερις ημέρες ένοχης σιωπής για το σκάνδαλο με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών, η κυρία Νίκη Κεραμέως αναγκάστηκε σήμερα να μιλήσει για το θέμα, απλώς για να πει ότι διενεργείται εσωτερικός έλεγχος. Επί της ουσίας, ωστόσο, η κυρία Κεραμέως, που εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από τις αντιφατικές δηλώσεις και τα ψέματα της ευρωβουλεύτριας της Ν.Δ. κυρίας Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου που έκανε παρανόμως χρήση e-mails Ελλήνων πολιτών, ομολογεί την ύπαρξη τουλάχιστον προβλημάτων ασφαλείας στο υπουργείο της, το οποίο έχει και την ευθύνη για την ομαλή διενέργεια των ευρωεκλογών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα