Σε αποσύνθεση ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ψυχρολουσία για τον Κασσελάκη οι εκλογές για τις νομαρχιακές επιτροπές και τις οργανώσεις μελών, όπου η προσέλευση στις σχετικές ψηφοφορίες δεν ξεπέρασε το 12%-15%

Απότομη προσγείωση επεφύλασσαν στον Στέφανο Κασσελάκη και στην ηγετική του ομάδα οι εκλογές για τις νομαρχιακές επιτροπές και τις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Κόντρα στα προγνωστικά, που εκτιμούσαν πως η προσέλευση θα κινηθεί σε ποσοστά κοντά στο 25%-30%, τελικά ήταν αισθητά μικρότερη, μη καταφέρνοντας να ξεπεράσει το 12%-15%. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιοχές της επικράτειας, και συγκεκριμένα στη βόρεια Ελλάδα, οι εκλογές πήγαν… άπατες, αφού τα μέλη δεν προσήλθαν καν στις κάλπες.

Η κατάσταση αυτή δεδομένα δημιουργεί προβλήματα στην ηγετική ομάδα του κόμματος, ωστόσο, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του αρχηγού, επιβεβαιώνουν την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο ελκυστικός όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και για τα ίδια του τα μέλη. Η συνθήκη αυτή, που δεδομένα προσμετράται στις εκτιμήσεις εν όψει και των ευρωεκλογών, καθώς δείχνει πως η συσπείρωση των μελών και των ψηφοφόρων είναι στα… Τάρταρα, δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θέλει να παραμείνει σε κλίμα εξωστρέφειας.

Ο ίδιος γυρίζει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, επιβεβαιώνοντας πως τουλάχιστον είναι αεικίνητος, ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει τόσο με δημόσιες εκδηλώσεις όσο και με τα αναπτυξιακά συνέδρια, τα οποία αποτελούσαν ιδέα του Αλέξη Τσίπρα, την οποία συνεχίζει ο ίδιος με συνέπεια.  Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει επ’ ώμου τη μάχη των ευρωεκλογών, κάτι που δεν αποκλείεται να φέρει και μεγάλες εκπλήξεις στο τελικό ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Ορισμένοι, άλλωστε, εντός της Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα πως ο πρόεδρος αποτελεί το «asset» του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν μπορεί να λείπει από αυτή την τόσο κρίσιμη αναμέτρηση.

Η μάχη των ευρωεκλογών έχει, όμως, ακόμα πολύ δρόμο και ακόμα μεγαλύτερο φαίνεται πως έχει να διανύσει και ο ίδιος προσωπικά. Ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη, και στον απόηχο της επεισοδιακής νύχτας της Κυριακής, πραγματοποίησε μπαράζ συναντήσεων με φορείς και οργανώσεις, ενώ είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη. Οπως ήταν αναμενόμενο, αυτή επισκιάστηκε από το επεισοδιακό διήμερο, με τους δυο άνδρες να συμφωνούν πως δεν είναι αυτό το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης. Και ενώ ο κύριος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, στην Κουμουνδούρου οι αποκαλύψεις γύρω από τις εταιρίες του προκαλούν πονοκεφάλους.

Επίσημα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται ζήτημα, τονίζοντας πως θα καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης στον προβλεπόμενο χρόνο. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής χρόνος, αλλά θα ακολουθηθεί η διαδικασία που υπαγορεύει ο νόμος περί «πόθεν έσχες», ενώ θα αφορά τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο κ. Κασσελάκης, καθώς δεν υπήρχε υποχρέωση καταβολής της σχετικής δήλωσης σε παρελθόντα έτη, όποτε και ανάγκη αντιπαραβολής τους, σε αντίθεση με όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης (υπουργοί) ή έχουν εκλεγεί βουλευτές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα