Πολεμική εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα

Έριξε πυρά κατά δυο drones των ανταρτών Χούθι που στόχευαν ιταλικό εμπορικό

Στην αντάρα της μάχης μπήκε χθες το πρωί η ελληνική φρεγάτα «Υδρα», καθώς για πρώτη φορά οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού κλήθηκαν να απαντήσουν στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι. Οι Ελληνες αξιωματικοί και στρατιώτες που βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα κλήθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί να αντιμετωπίσουν δύο πολεμικά drones των ανταρτών, τα οποία προσέγγισαν την ελληνική φρεγάτα που προστάτευε ιταλικό εμπορικό πλοίο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «η δράση της φρεγάτας “Υδρα” ήταν αποτελεσματική, αποφεύγοντας τυχόν ζημιές σε ναυτικούς και στην εμπορική ναυτιλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της φρεγάτας δεν χρησιμοποίησαν τον βαρύ οπλισμό που διαθέτουν, αλλά αντιμετώπισαν με επιτυχία την επιχείρηση των Χούθι, αξιοποιώντας μονάχα ένα κομμάτι του ελαφρύ οπλισμού που διαθέτουν για τις χαμηλής έντασης συμπλοκές. Η σχετική ενημέρωση που έγινε από το υπουργείο αναφέρει: «Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Αντεν, η φρεγάτα “Υδρα”, στο πλαίσιο της επιχείρησης της Eunavfor Αspides, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Στη σημερινή εμπλοκή της φρεγάτας «Υδρα» με τους αντάρτες της Υεμένης αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη 10η Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη. «Αισθάνομαι υπερήφανος ως χώρα αλλά και διοικώντας τις Ενοπλες Δυνάμεις για την παρουσία της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και για τον σημαντικό ρόλο της στην ασφάλεια της διακίνησης των προϊόντων στην περιοχή και την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αυτή η αποστολή στον Κόλπο της Υεμένης αφορά την προστασία του εθνικού συμφέροντος, του ρόλου της χώρας μας, αλλά και των συμφερόντων καθενός Ελληνα και καθεμιάς Ελληνίδας, και της ελληνικής κοινωνίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα