Μπελέρης: Το «γαλάζιο» δώρο στον Ράμα

Πάσα στον Αλβανό πρωθυπουργό να ξεμπλέξει, η προσπάθεια του Μαξίμου να τον εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο

Αφού η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να ελευθερώσει τον Φρέντι Μπελέρη και να τον οδηγήσει στο δημαρχείο της Χειμάρρας, όπου ανήκει ως νόμιμος δήμαρχος, σήμερα το Μαξίμου ετοιμάζεται να ενταφιάσει τις προσπάθειες των ομογενών για την ορκωμοσία του Μπελέρη και να τον οδηγήσει στην Ευρωβουλή ως δεξί άλλοθι της κυβέρνησης.

Η προσπάθεια του Μαξίμου να εντάξει τον Ελληνα ομογενή στα ψηφοδέλτια του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών θα αποτελούσε μια ενδιαφέρουσα κίνηση από συμβολικής άποψης, αν ο ίδιος βρισκόταν εκτός της φυλακής και εκτελούσε τα καθήκοντά του στη Χειμάρρα ως δήμαρχος των πολιτών και υπερασπιστής των ομογενών. Σήμερα, όμως, με τα δεδομένα που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι αλλά και με δεδομένη την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει τον δικτάτορα των Τιράνων, η κίνηση αυτή είναι όχι μόνο κενή περιεχόμενου, αλλά, αντίθετα, και ένα δώρο στον Εντι Ράμα, ο οποίος θα ξεμπλέξει μια και καλή από τον Φρέντι Μπελέρη.

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως τις φήμες περί ένταξης του Φρέντι Μπελέρη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δεν επιβεβαίωσε ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κάποιος από το Μαξίμου, αλλά ο νούμερο 1 λαγός του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην υπουργός, που έζησε ως ΠΑΣΟΚ, αλλά λάτρεψε τη Νέα Δημοκρατία, αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις αλβανικές φυλακές ο Φρέντι Μπελέρης του είπε πως είναι θετικός να κατέβει στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

«Από πλευράς πολιτικής τοποθέτησης, αν κατέβαινα υποψήφιος, θα ήταν με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να το επιλέξει» φέρεται ότι είπε ο Φρέντι Μπελέρης στον Ανδρέα Λοβέρδο. Μάλιστα, ο τελευταίος αποκάλυψε πως κατά τη μακρά συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες ο κ. Μπελέρης εξήγησε στον κ. Λοβέρδο ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος και παράλληλα δήλωσε ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να κατέλθει στις ευρωεκλογές ως υποψήφιος της Ν.Δ. «Δεν συμβιβάζομαι. Δεν συναινώ σε καμία τέτοια συμφωνία» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μαξίμου υπάρχει ένα μεγάλο εν εξελίξει debate, καθώς ορισμένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού τονίζουν πως η ένταξη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο θα «αμαυρώσει» τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του πρωθυπουργού, λόγω των αποκαλύψεων της πατριωτικής δράσης του ομογενούς Ελληνα στο παρελθόν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα