Μαξίμου: Με την πλάτη στον τοίχο για το έγκλημα των Τεμπών

Τα γεγονότα μαρτυρούν πως τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο Χρ. Τριαντόπουλος δύσκολα θα αποφύγουν τη βάσανο της άρσης ασυλίας και διερεύνησης των ποινικών τους ευθυνών

Σε πανικό βρίσκεται το Μαξίμου μετά το βατερλό της Τετάρτης στη Βουλή αλλά και τη χθεσινή ρελάνς του Χρήστου Σπίρτζη, που φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον πρώην υπουργό με το βαρύ όνομα αλλά την ελάχιστη ευθιξία. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς από όλα τα μέτωπα έρχονται πληροφορίες και νέες αποκαλύψεις που μαρτυρούν πως τόσο ο Κώστας Αχ. Καραμανλής όσο όμως και ο Χρήστος Τριαντόπουλος δύσκολα θα αποφύγουν τη βάσανο της άρσης ασυλίας και διερεύνησης των ποινικών τους ευθυνών από τη Δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών αλλά και την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος.

Το γεγονός, μάλιστα, πως πλέον τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τη διαδικασία της ανάκρισης και γνωστοποιούνται από τους δικηγόρους των οικογενειών και όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη θέση την κυβέρνηση. Η ίδια, άλλωστε, για πρώτη φορά μοιάζει να κινείται χωρίς στρατηγική και αφήγημα, βλέποντας τον κλοιό γύρω από τους υπουργούς να στενεύει και η επιχείρηση συγκάλυψης να φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού από την ελληνική κοινωνία.

Eπανεκτίμηση

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει τους ενοίκους του Μαξίμου σε επανεκτίμηση της κατάστασης αλλά και της στρατηγικής που θα αναπτύξουν το επόμενο διάστημα ακόμα και για την περίπτωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή ή του Χρήστου Τριαντόπουλου. Η Νέα Δημοκρατία, για λόγους που παραμένουν άγνωστοι, αποφάσισε στη Βουλή να μετατρέψει τις ευθύνες των δύο υπουργών της σε συλλογικές, όμως αν υπάρξει παρέμβαση του ανακριτή και ζητηθεί η άρση ασυλίας τους, ώστε να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, τότε είναι πολύ πιθανό το σενάριο αυτή να γίνει δεκτή από την πλειοψηφία.

Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τα πηγαδάκια των ανθρώπων που βρίσκονται πέριξ του πρωθυπουργού και είναι επιφορτισμένοι με την εκπόνηση της διαχείρισης της κατάστασης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ορθά κοφτά πως δεν γνωρίζει αν ο κύριος Καραμανλής θα πράξει αυτό που έκανε και ο Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με το αίτημα εξαίρεσης από την ασυλία του, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Παράλληλα τόνισε ότι «εκλήθη στην επιτροπή ο κ. Καραμανλής, έδωσε απαντήσεις και προσκόμισε τα δικά του στοιχεία, αυτή ήταν η δική του υποχρέωση στην επιτροπή και την εκπλήρωσε». Οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου μπορεί να μη θεωρούνται «άδειασμα» προς τον πρώην υπουργό, ωστόσο καθιστούν σαφές πως αν το αίτημα της Δικαιοσύνης φτάσει στη Βουλή, τότε η άρση της ασυλίας του θα είναι μια πολύ πιθανή έκβαση.

Bουλευτές στα «κάγκελα»

Τα προβλήματα, όμως, για το Μαξίμου δεν έρχονται μόνο από τη Δικαιοσύνη και την οργή των συγγενών που τους ζητούν να προχωρήσουν στην άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Καραμανλή αλλά και από τους ίδιους τους «γαλάζιους» βουλευτές που βρίσκονται στα «κάγκελα». Ο «γαλάζιος» βουλευτής Λευτέρης Κτιστάκης (ρεπορτάζ στα «Πρόσωπα και προσωπεία»), που δήλωσε χθες πως ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί της ασυλίας, είπε μεγαλόφωνα αυτό που πολλά «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Ενα είναι το μόνο σίγουρο για το οποίο έχουν πειστεί πλέον στο Μαξίμου. Και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως το τίμημα του εγκλήματος και της συγκάλυψης θα το πληρώσουν. Αργά ή γρήγορα.


Συνεχίζει την προσβολή ο Μαρινάκης

Αδιόρθωτος και προσβλητικός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μεταφέρει στον δημόσιο λόγο το χαμηλό πολιτικό ήθος του, επιμένοντας να χαρακτηρίζει «βδέλλες» τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Π. Μαρινάκης, που χρησιμοποιεί συχνά τοξικά σχόλια στην πολιτική αντιπαράθεση, θεωρεί επιεική τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό του και την ίδια στιγμή σπεύδει να καλύψει απόλυτα τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος περιφρόνησε τη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», αντί να παραστεί στην προχθεσινή συζήτηση της Βουλής, προτίμησε εκείνη την ώρα να πάει για καφέ στο Κολωνάκι.

«Λένε ότι η φράση που είπα είναι προσβλητική για τους συγγενείς των θυμάτων. Είτε δεν καταλαβαίνουν στοιχειώδη ελληνικά, είτε θέλουν σκοπίμως να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Μάλλον το δεύτερο ισχύει. Διαχώρισα τους συγγενείς και είπα ότι είναι τιμητικό για κάποιον να παλεύει να βρει το δίκιο του για τον άνθρωπο που έχασε και είναι ντροπιαστικό για κάποιον που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον πόνο των ανθρώπων και να κάνει πολιτικό παιχνίδι. Ηταν πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός. Αυτό κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό είναι συνυφασμένο με την ιστορία του κόμματος. Εκτός από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές. Κουνάνε το δάχτυλο για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά αυτοί κρύφτηκαν σε 11 περιπτώσεις υπουργών τους» ψέλλισε χαρακτηριστικά.

Ανταπαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αργότερα ότι «πολιτικές βδέλλες είναι όσοι ασελγούν στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη καλύπτοντας πολιτικούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει τον χαρακτηρισμό και καλεί τον Π. Μαρινάκη να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους του Κ. Μητσοτάκη και του Κ. Καραμανλή που απουσίαζαν θεαματικά από τη Βουλή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα