Πυρά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τις παραιτήσεις

«Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους; Στράβωσε κάτι;» αναρωτήθηκε ο Φάμελλος, ενώ επιτέθηκε και στον Κώστα Καραμανλή

Σφοδρά πυρά, με αιχμή την παραίτηση των δύο υπουργών, εκτόξευσε ο Σωκράτης Φάμελλος. «Γιατί παραιτήθηκαν; Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους; Στράβωσε κάτι ή δεν γνωρίζατε ότι δεν πήγαν στον επιχειρηματία; Γνωρίζετε τι γίνεται στο Μαξίμου; Διότι, εάν δεν γνωρίζατε, είστε επικίνδυνος για πρωθυπουργός» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως η κοινωνία είναι εκείνη που οδήγησε στην παραίτησή τους. Ο Σωκράτης Φάμελλος επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και κατήγγειλε πως «ήρθε εδώ κατώτερος των περιστάσεων, χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη».

«Η κοινωνία έχει πειστεί ότι υπάρχει συγκάλυψη. Εχει ξεχειλίσει το ποτήρι» ανέφερε ο κ. Φάμελλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκλημα και να αθωώσει τους υπευθύνους, και ειδικά τον κύριο Καραμανλή. «Να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα για μια προκαταρκτική επιτροπή για τον κ. Καραμανλή, που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη. Γιατί μόνο η συγκρότηση προκαταρκτικής δεν αρκεί. Εφόσον εσείς είστε ικανοί να τη συγκροτήσετε και να τον αθωώσετε διά του πορίσματος, πιθανά και μετά τις ευρωεκλογές, για να μην έχετε πολιτικό κόστος» ανέφερε, ζητώντας από την κυβέρνηση να δεσμευτεί πως θα επιτρέψει ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη για όλα.

Την ίδια ώρα, έστρεψε τα βέλη του και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη εξαιτίας της αναφοράς του σε «μπαζώματα», καλώντας τον να θέσει το ζήτημα «μπροστά στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών». Από την πλευρά του, για «διαρκές έγκλημα» μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας το μήνυμα πως «μπαίνει πλέον τέλος στην ατιμωρησία». Αναφερόμενος στη συγκάλυψη των αιτιών και των ευθυνών της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή διαφθοράς και συγκάλυψης, κάνοντας λόγο «για διαρκές έγκλημα της Ν.Δ.» και στέλνοντας το μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του ώστε να μπει φραγμός στην ατιμωρησία της Νέας Δημοκρατίας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό και με φόντο τις παραιτήσεις των δύο υπουργών.

«Με κατηγορήσατε ότι κίνητρό μου για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας είναι η διαπλοκή. Ποια συμφέροντα καταγγέλλετε; Αυτά που το πρωί λέγατε ότι θα σας αποσταθεροποιήσουν και το βράδυ της Κυριακής πίνατε ποτάρες με τους ολιγάρχες; Κάπνιζαν πούρα ή τους στείλατε να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την επίθεση, σχολιάζοντας πως «εάν θεωρούσατε ότι αυτά που λέμε δεν σας ακουμπούν, δεν θα είχαν παραιτηθεί οι δύο υπουργοί σας. Πρώτα παραιτήθηκε ο ανιψιός σας και μετά εκείνος που πήρε τη θέση του ανιψιού. Ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου», για να λάβει το χειροκρότημα από τα «πράσινα» έδρανα.


Ανακάλεσε ο Παππάς τα περί προσυνεννόησης για την πρόταση δυσπιστίας

Ο Νίκος Παππάς υποχρεώθηκε χθες να ανακαλέσει τις ανακρίβειες που ξεστόμισε μία ημέρα νωρίτερα, ισχυριζόμενος, χωρίς κανείς να καταλάβει τον λόγο, ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν προϊόν προσυνεννόησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ (Action 24) την Τετάρτη είπε ουσιαστικά ότι υπήρξε προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής, πριν από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για το μαγείρεμα των συνομιλιών. «Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί» ανέφερε χαρακτηριστικά,

Η δήλωσή του αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση, η οποία με τον Παύλο Μαρινάκη σχολίασε: «Ο Νίκος Παππάς μαρτύρησε ή του ξέφυγε ότι υπήρχε προσυνεννόηση, άρα προετοιμαζόταν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ». Την ίδια στιγμή η Χ. Τρικούπη χαρακτήριζε την ελαφρότητα του Παππά «φαντασιώσεις», σημειώνοντας: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κυρία Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί. Ολα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».

Εντονα αντέδρασε και η Νέα Αριστερά, η οποία, αφού παρατήρησε ότι «ο κ. Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κ. Παππάς. Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κ. Κασσελάκη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας. Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου».

Χθες ο Ν. Παππάς, που στριμώχτηκε, χαρακτήρισε με νέες δηλώσεις του «προϊόν ωρίμανσης και όχι προσυνεννόησης των κομμάτων» την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ακολούθησε το αιχμηρό σχόλιο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλου: «Το μόνο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να βοηθά τον κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. να μην απολογηθούν για όσα έχουν κάνει τον τελευταίο χρόνο. Τους κάνει συνεχώς δωράκια και τους βγάζει από τη δύσκολη θέση στρέφοντας αλλού την προσοχή».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα