Με Μπελέρη τελικά το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Ο Μητσοτάκης τον συμπεριέλαβε στη λίστα με προφανή στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους του πατριωτικού χώρου. Ποιοι οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος

Με προφανή στόχο να προσελκύσει ψηφοφόρους που κινούνται δεξιότερα της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από πολλές παλινωδίες συμπεριέλαβε τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος είναι φυλακισμένος στις αλβανικές φυλακές, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν κυβερνητικά στελέχη με το επιχείρημα πως μια τέτοια εξέλιξη θα εξυπηρετούσε ουσιαστικά τις στοχεύσεις του Εντι Ράμα κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Eκδήλωση

Οι 42 υποψήφιοι της Ν.Δ. παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, ακόμη μία φορά την ανησυχία του για την έκβαση της εκλογικής μάχης, καθώς υπογράμμισε πως «αυτή η κάλπη θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική κομματική κατάσταση». «Σηκώνω το γάντι και λέω: “Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές. Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να πολεμήσουμε τη χαλαρή ψήφο. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή την επομένη των εκλογών. Το 2024 δεν είναι 2019, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ» επισήμανε.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο γιος του Φρέντι Μπελέρη Πέτρος, ο αδερφός του Λεονάρδος Μπελέρης και η κόρη του Ερμιόνη. Τους συνόδευε ο Σταύρος Παπασταύρου. Την ώρα που ακούστηκε το όνομα του δημάρχου Χειμάρρας πολλοί ξέσπασαν σε δυνατό χειροκρότημα. Ο ίδιος σε μήνυμα που έστειλε, αφού ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου, που ύστερα από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους».

Στον Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε και ο Πύρρος Δήμας στον σύντομο χαιρετισμό. «Δώστε μου τη δύναμη, όπως σήκωνα τα βάρη για την Ελλάδα, να αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας» είπε και πρόσθεσε: «Για τα αδέλφια μας στη Βόρειο Ηπειρο θα τα δώσουμε όλα». Απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρο, ο Πύρρος Δήμας του είπε: «Πέτρο, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί».

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ως υποψήφια και η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη. Οι υποψήφιοι με τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι οι εξής: Σεραφίνα Αβραμίδου, υπεύθυνη Πρoγραμμάτων του Animal Action Greece, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δικηγόρος, Βανέσα Αρχοντίδου, επικοινωνιολόγος, Γιώργος Αυτιάς, δημοσιογράφος, Γιάννης Βεζυργιαννίδης, μηχανολόγος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής, Γιώργος Δακής, πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Δεκόλης, κτηνοτρόφος, Πύρρος Δήμας, ολυμπιονίκης, Νόνη Δούνια, πρώην βουλευτής, Θανάσης Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Ζαμπούκας, δημοσιογράφος, Σπύρος Καρανικόλας, δικηγόρος, Θεόφιλος Καραχάλιος, γιατρός, Δημήτρης Κατσαούνης, σύμβουλος επιχειρήσεων, απόδημος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ευρωβουλευτής, Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ολγα Κουρή – Καλέργη, μαιευτήρας – γυναικολόγος, Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, δικηγόρος, Πίστη Κρυσταλλίδου, δημόσια υπάλληλος, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλευτής, τ. πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Ελεονώρα Μελέτη, παρουσιάστρια, Γιώργος Μουρούτης, δημοσιογράφος, Φρέντι Μπελέρης, δήμαρχος Χειμάρρας, Γιώργος Μπλιούμης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ, πτέραρχος ε.α., Νίκος Ναούμης, πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας, Ορέστης Ομράν, διεθνής δικηγόρος, Αντρη Παράσχου, δικηγόρος, Βούλα Πατουλίδου, ολυμπιονίκης, Αννα Μαρία Ρογδάκη, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Πάτρας, Βασίλειος Σακελλάρης, στέλεχος επιχειρήσεων, Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Νουρτζάν Σούλογλου, γιατρός, Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, Νίκος Στέφος, δημοσιογράφος – συγγραφέας, Λυδία Αντωνία Τρακατέλλη, διδάκτωρ Αρχαιολογίας, Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής γραφείου Τύπου πρωθυπουργού, Αρθουρ Τσουχαντάρης, επιχειρηματίας, Βίκυ Φλέσσα, δημοσιογράφος, κλασική φιλόλογος, Νιόβη Χριστοπούλου, δικηγόρος Αθηνών, Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, πρώην βουλευτής, πρώην υφυπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα