«Αδειασμα» Δένδια σε Μητσοτάκη

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, γκρεμίζοντας το αφήγημα περί δήθεν ήρεμων νερών στο Αιγαίο

Ηχηρό «άδειασμα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιφύλαξε ο Νίκος Δένδιας, γκρεμίζοντας συθέμελα -και δεν είναι η πρώτη φορά- το αφήγημα περί δήθεν ήρεμων νερών στο Αιγαίο. O υπουργός Εθνικής Αμυνας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της γείτονος, τονίζοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει κίνδυνο, καθώς χαρακτήρισε ενεργή την τουρκική απειλή. Ο Νίκος Δένδιας, εν αντιθέσει με τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα οφείλει να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με δυο πολέμους, ενώ αντιμετωπίζουμε υπαρξιακή απειλή. Η γείτων αμφισβητεί το καθεστώς κυριαρχίας, όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και διεθνείς συνθήκες που αφορούν το χαρακτηρισμό της μειονότητας. Απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αν και καλωσορίζουμε τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα που υπάρχει με την Τουρκία» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, συμπληρώνοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται μια καινούργια μεταρρυθμιστική ατζέντα.

Mε αυτόν τον τρόπο ο Νίκος Δένδιας εμφανίστηκε σε εντελώς άλλο μήκος κύματος από το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειωτέον πως αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα που ο Νίκος Δένδιας καταρρίπτει την ουτοπία Μητσοτάκη, καθώς την περασμένη μόλις εβδομάδα, πάλι από το βήμα της Βουλής, ανέφερε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες, οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές. Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα. Αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα». Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημέρωσε το Σώμα, το οποίο ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, πως η νοποθετική του πρωτοβουλία με όλες τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία θα ψηφιστεί στις αρχές του φθινοπώρου, το οποίο θα περιλαμβάνει μια συνολική αλλαγή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα Εξοπλιστικά

Μάλιστα, αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα, ανακοίνωσε πως το αμέσως ερχόμενο διάστημα θα φέρει στην Επιτροπή Εξοπλιστικών προς συζήτηση το ζήτημα των φρεγατών Constellation, αλλά και το πρόγραμμα F35, ενώ αναφορικώς με τη νέα γενιά υποβρυχίων εξήγησε πως ακόμη το ζήτημα δεν είναι «ώριμο». «Η Τουρκία έχει μπει σε μεγάλο κύκλο ενίσχυσης του ναυτικού της, είναι προφανές ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται ενίσχυση. Μείναμε πίσω, πρέπει να κερδηθεί ο χρόνος. Μένει το ζήτημα της μέσης λύσης, είμαστε ανοιχτοί, μελετάμε για το θέμα της τέταρτης φρεγάτας, αλλά και τις κορβέτες» ενημέρωσε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο ίδιος ανέφερε πως μένει η απάντηση του ζητήματος της μέσης λύσης, δηλώνοντας «ανοιχτός στο θέμα της τέταρτης φρεγάτας, στο θέμα των κορβετών, και μελετάμε και το θέμα των LCS, εάν η Αμερική μάς δώσει δωρεάν αυτές τις φρεγάτες που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κρίνει ότι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν τις ανάγκες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα