Και νέα πρόκληση Ράμα κατά της Ελλάδας

Προκλητικό κρεσέντο κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ακόμα μια φορά ο Εντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνέχισε τις εμπρηστικές τοποθετήσεις κατά της χώρας μας, αυτή τη φορά σε συνάντηση που πραγματοποίησε στο Μιλάνο με τους Αλβανούς της Ιταλίας. Ειδικότερα, απευθυνόμενος στους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «κηλίδα ντροπής στην Ιστορία της Ευρώπης» το γεγονός της αλλαγής των ονομάτων τους όταν έφτασαν στην πατρίδα μας. Με μόνο στόχο την πόλωση και την τοξικότητα, ο Ράμα συνεχίζει την προεκλογική του περιοδεία και τις εκδηλώσεις με Αλβανούς της διασποράς.

«Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον “κοκκινόμαυρο χορό” στην καρδιά της Ελλάδας. Είπαν ότι, όταν έρθω στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι κι εσείς έχετε υποφέρει. Μοιράστηκαν θλιβερές ιστορίες, ιστορίες σκοτεινές. Με σιωπηλά βάσανα, σε μια εποχή που τα τραύματα της προσπάθειας προσαρμογής ονομάζονταν αναγκαιότητα για τη διαδικασία της ένταξης. Νιώθατε αποκλεισμένοι» είπε μεταξύ άλλων ο Ράμα. «Εμείς οι Αλβανοί είμαστε εξίσου υπεύθυνοι για το μέλλον αυτής της ηπείρου, μιας Ευρώπης που σήμερα αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε.

Επιδείνωση

Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά κι αυτό θα παραμείνει κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής κοινωνίας» κατέληξε στις επαίσχυντες δηλώσεις του ο Αλβανός πρωθυπουργός. Αναμφίβολα η στάση που έχει επιλέξει να κρατήσει ο Ράμα τους τελευταίους μήνες έρχεται να επιδεινώσει τις σχέσεις των δύο χωρών κι αυτό είναι κάτι που οφείλει να υπολογίσει σοβαρά η ελληνική κυβέρνηση, λαμβάνοντας ουσιαστικές διπλωματικές πρωτοβουλίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα