Φθηνός ο Κυριάκος στη Βουλή για την ακρίβεια

Κρεσέντο τοξικότητας από τον πρωθυπουργό, ο οποίος, αντί να απολογηθεί για το σοβαρότερο πρόβλημα των πολιτών, προτίμησε να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους

Σε κρεσέντο τοξικότητας επιδόθηκε ο πρωθυπουργός. Δίχως την παραμικρή διάθεση να απολογηθεί για την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημα των νοικοκυριών και δυσχεραίνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, o Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους για να καλύψει την ανυπαρξία των επιχειρημάτων αλλά και των πρωτοβουλιών για την αναχαίτιση της ακρίβειας, σε μια εμφάνιση κατωτάτου επιπέδου, αλλά και εκτός τόπου και χρόνου.

Είναι καταφανές για όποιον παρακολούθησε έστω λίγα λεπτά από αυτό το άτυπο debate ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι περνούν οι Ελληνες, καθώς δεν γνώριζε καν τις τιμές της φέτας. Θα προκαλούσε θυμηδία εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό. Είναι ενδεικτικό, εξάλλου, ότι δεν κάθισε στη Βουλή ούτε καν για όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, φεύγοντας αμέσως έπειτα από τη δευτερολογία του, δίχως να κάνει χρήση της τριτολογίας του και χωρίς να ακούσει τις απαντήσεις των πολιτικών του αντιπάλων. Ο λόγος; Το τετ α τετ του με τον Φρανσουά Ολάντ, το οποίο και φρόντισε να ορίσει για το μεσημέρι της Παρασκευής, αν και γνώριζε πως η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν μαραθώνια.

Κρύα αστεία

Λίγο προτού αποχωρήσει, πάντως, έδωσε ρεσιτάλ… παραπολιτικού, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ και κάνοντας αστειάκια με τον… ροζ ήλιο. Με προφανή στόχο να κερδίσει τη μάχη της ατάκας, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον Νίκο Ανδρουλάκη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν έπρεπε να σχεδιάσω σήμερα με βάση την παρουσία σας στη Βουλή ένα παπούτσι, θα σχεδίαζα έναν ροζ και όχι έναν πράσινο ήλιο» ανέφερε, αρχικώς, για να καταγγείλει πως όσα είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ευρωπαϊκή σύγκλιση είναι ακριβώς τα ίδια με όσα πρόβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τα βέλη του, φυσικά, δεν γλίτωσε ο απών Στέφανος Κασσελάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με οξύτητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την πρόταση για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς μίλησε για «παραμύθια» και «σαχλαμάρα» εκ του ασφαλούς. «Το κόμμα σας είναι ταυτισμένο με το ψέμα. Σήμερα ο νέος σας αρχηγός υπόσχεται τα ίδια, αλλά τα έχει βάλει στο τούρμπο. Αντί για την αλαζονεία με το 41% που μας έδωσαν οι πολίτες, θα πρέπει να αναλογιστείτε γιατί πήγατε εσείς στο 17%», όπως ανέφερε, ισχυριζόμενος πως δήθεν πρώτο του μέλημα είναι η χώρα να μην επιστρέψει στη χρεοκοπία.

Η Παλαιστίνη

Οξεία ρητορική κατά του Στέφανου Κασσελάκη χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και με φόντο την επικείμενη επίσκεψή του στην Παλαιστίνη. «Καταλαβαίνω και το lifestyle και την ανάγκη να είσαι ελκυστικός σε εκπομπές, αλλά να το κάνετε αυτό εντός της χώρας. Είναι ανησυχητικό όταν αυτά γίνονται εκτός. Εχετε κανονίσει με ποιον θα συναντηθείτε στη Ραμάλα; Τι θα πείτε για τη Χαμάς; Οτι είναι ολίγον, ντεμέκ, τρομοκρατική οργάνωση;» διερωτήθηκε, κατηγορώντας τον για επικίνδυνη αφέλεια και τονίζοντας πως χρειάζεται ταχύρρυθμα σεμινάρια όσον αφορά τα εθνικά. Αίσθηση προκάλεσε και η δριμεία επίθεση του πρωθυπουργού στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αιχμή όλα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, σχολιάζοντας πως εάν η Ν.Δ. δεν έβαζε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, «θα οδηγούμασταν στην καταστροφή με τα τερτίπια τα δικά σας, του Τσίπρα και του Βαρουφάκη».

Κατά Βελόπουλου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, ύστερα από όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ, καθώς τον κατηγόρησε ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο ψέματος. «Εδώ δεν σας μιλάω στον ενικό, το αγοραίο ύφος σας αφήστε το για τις προωθητικές σας ενέργειες» υποστήριξε, μάλιστα, όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος αντιδρούσε από τα έδρανα. Με βάση τα παραπάνω, το προσεχές δεκαπενθήμερο που απομένει μέχρι και την κάλπη αναμένεται καυτό, με το κλίμα να πολώνεται ολοένα και περισσότερο.


Μικροπρεπής ο πρωθυπουργός, έφυγε από την αίθουσα ενοχλημένος από την κριτική του Βελόπουλου

Σε μια απαράδεκτη κίνηση, εκτός κοινοβουλευτικού ήθους και έθους, προχώρησε ο πρωθυπουργός, προσβάλλοντας τη Βουλή και τους πολίτες, αποχωρώντας από τη συζήτηση, ενοχλημένος από την κριτική του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού καταλόγισε «απίστευτα ψέματα» και έφυγε κακήν κακώς, αποδεικνύοντας περίτρανα τη δυσανεξία του στην αντιπολίτευση αλλά και στον κοινοβουλευτισμό, δεδομένου ότι δεν κάνει και συχνά την τιμή να έρθει στον ναό της δημοκρατίας για να απολογηθεί.

Ολα άρχισαν όταν ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε πως ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε ότι «στο μυαλό των ξένων η κατάσταση όσον αφορά τη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση είναι απελπιστική». Τότε, σε αρκετά έντονο ύφος, ο πρωθυπουργός τού ζήτησε εκτός μικροφώνου να καταθέσει το σχετικό απόσπασμα. «Εγώ θα σας το φέρω το δημοσίευμα να το δείτε. Να μου πείτε, όμως, κι εσείς συγγνώμη για όσα μου καταλογίσατε περί εξαπάτησης με τα χειρόγραφα» του απάντησε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ωστόσο, προκλήθηκε και νέο επεισόδιο, με τον πρωθυπουργό να αποχωρεί τελικώς από την αίθουσα, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε πως η Ν.Δ. βράβευσε σε κομματική εκδήλωση την εφοριακό από τη Χαλκίδα που εκβίαζε επιχειρηματίες. «Μέσα σε δυο λεπτά έχετε πει απίστευτα ψέματα» του φώναξε, αποχωρώντας προκλητικά από την Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να σχολιάζει: «Μίλησε και ο καθ’ έξιν ψεύτης». Νωρίτερα, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε πως ο πρωθυπουργός συνεχώς φυγομαχεί.

«Ηρθε ο κ. Μητσοτάκης, έκανε ζούγκλα την Ελλάδα και μας μίλησε για ελέφαντες στο δωμάτιο. Η ζούγκλα, όμως, δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες. Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι με δανεικά, δεν είναι πραγματική ανάπτυξη» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατήγγειλε πως «σε σχέση με τους μισθούς μας, είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια». «Εσωτερική πολιτική με επιστολές εξωτερικού δεν γίνεται. Δεν φταίει η Φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια στα καύσιμα» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Βελόπουλος.


Διπλή επίθεση από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ πλαγιοκοπήθηκε η κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο να εξαπολύει προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας πως «κατέχει την αριστεία ακρίβειας στην Ευρώπη», καθώς και πως «κάνει τα πάντα για να βγάζουν περισσότερα οι κολλητοί και να γίνονται πλουσιότεροι οι πλούσιοι».

Ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε την επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «πυροτέχνημα», αλλά και «υποκριτική», καθώς, όπως υποστήριξε, ο πρωθυπουργός έχει εδώ και έναν χρόνο στα χέρια του την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αποκάλυπτε την ύπαρξη καρτέλ. Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, κάλεσε τη Ν.Δ. να απαντήσει στο εάν θα συναινέσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής ύστερα από τη διαβίβαση της δικογραφίας για το μπάζωμα.

Ο Ανδρουλάκης

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε τόσο στη Ν.Δ. όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Παραδεχθείτε το, πείτε “δεν μπορώ να τα καταφέρω”, πείτε “είμαστε ανίκανοι να μεταφέρουμε τη μείωση στον καταναλωτή”, και αφήστε τις παραμύθες ότι δεν πέτυχε στην Ισπανία» ανέφερε αρχικώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στρέφοντας τα βέλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, με αιχμή την πρότασή του για μηδενισμό τού ΦΠΑ.

«Τους καταλαβαίνω και αυτούς τώρα με τον Αντωναρο και τον Καμμένο. Προφανώς σας συμβουλεύουν οι δημοσιονομικά ενάρετοι της κυβέρνησης Καραμανλή που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία» σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιτιθέμενος και στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος προτείνει μείωση και όχι κατάργηση του φόρου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα