Βρούτσης: «Κυρίαρχη δύναμη η Ελλάδα στο άθλημα»

O υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρέθηκε στη Σιγκαπούρη και παρακολούθησε τις επιτυχίες των Εθνικών ομάδων πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της Εθνικής ανδρών συνεχάρη τους Έλληνες πρωταθλητές και τον Θοδωρή Βλάχο, ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο για εκτεταμένες κολυμβητικές δεξαμενές σε όλη την Ελλάδα. «Αυτό που ζει ο ελληνικός αθλητισμός είναι κάτι που δεν έχει ξαναζήσει ποτέ. Ο πρώτος τίτλος είναι ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια, κυρίαρχη δύναμη του πόλο. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κρατήσουμε και το δεύτερο επίσης ότι η νίκη που κατέκτησαν σήμερα τα παιδιά είναι πρώτη φορά που μπορείς να πεις ότι είναι χάλκινο από χρυσάφι. Νικήσαμε τους ολυμπιονίκες στο Παρίσι κι αυτό δείχνει το πόσο ψηλά είναι η επιτυχία αυτή και πόσο δυνατοί είμαστε, αλλά και πως, αν θέλουμε κάτι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, στον Θοδωρή Βλάχο, στην ομοσπονδία, στα αγόρια, στα κορίτσια, που μας έκαναν υπερήφανους. Δεύτερη ημέρα η χαρά διευρύνεται. Ανεβαίνουμε ακόμα πιο ψηλά, ίσως ψηλότερα δεν υπάρχει. Είμαστε στην κορυφή πλέον, στην απόλυτη κορυφή. Παγκόσμια, κυρίαρχη χώρα η Ελλάδα στο πόλο. Πρέπει να επενδύσουμε στον υγρό στίβο με κάθε τρόπο».

Για το ότι δεν υπάρχουν κολυμβητήρια, είπε: «Δεν μπορώ να αρνηθώ αυτό που λέτε. Ομως τα τελευταία χρόνια αυτό που έχει συμβεί στις κολυμβητικές δεξαμενές είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Το ΟΑΚΑ, για παράδειγμα, από εγκαταλειμμένα κολυμβητήρια, έχει γίνει ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Θα ακούσετε νεότερα σύντομα».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις