Γερουλάνος και Δούκας καταγγέλουν ότι ο Ανδρουλάκης μέσω αλγόριθμου περιορίζει τον αριθμό των αντιπροσώπων από το λεκανοπέδιο προς όφελος της περιφέρειας, όπου συγκεντρώνει συμπαγείς δυνάμεις
Το ΠΑΣΟΚ πορεύεται προς το Συνέδριό του στα τέλη Μαρτίου, με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Το καζάνι βράζει, καθώς οι Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Δούκας συνειδητοποιούν ότι κάτω από τη μύτη τους ο Νίκος Ανδρουλάκης, ικανός τακτικιστής, πάει να τους «κλέψει» το Συνέδριο μέσα απ’ τα χέρια προτού καν αρχίσει, ώστε να ελέγξει τις ψηφοφορίες σε κρίσιμα θέματα.
- Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου
Το όχημα για κάτι τέτοιο αποτελεί, όπως καταγγέλλουν, ένας αλγόριθμος που επινόησε ο πρόεδρος για την εκλογή συνέδρων, με βάση τον οποίο περιορίζεται ο αριθμός των αντιπροσώπων από το λεκανοπέδιο προς όφελος της περιφέρειας, όπου συγκεντρώνει συμπαγείς δυνάμεις ο Ανδρουλάκης.

Στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας τη Δευτέρα, η πλευρά Γερουλάνου, με στελέχη όπως η Τόνια Αντωνίου, επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και ζήτησε κάλπες για την ανάδειξη των επικεφαλής των οργανώσεων αντί άνωθεν διορισμού, ενώ η Χαρά Κεφαλίδου, πρώην επιτελική του Ανδρέα Λοβέρδου και νυν της Αννας Διαμαντοπούλου, τους κάλεσε να υποβάλουν αμέσως γραπτές προτάσεις.
Το παιχνίδι αποκτά άγρια χαρακτηριστικά, με τους Γερουλάνο – Δούκα να δείχνουν ότι ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει, ζητώντας αλλαγή πορείας, δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και ξεκαθάρισμα της «θολής» στρατηγικής, προτού το κόμμα τους βρεθεί στην τέταρτη θέση, πίσω από τη Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχει «βουβό ρεύμα οργής», και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος οργανώνεται στα αστικά κέντρα, όπου το ΠΑΣΟΚ χωλαίνει απελπιστικά, και χαθούν οριστικά όλα.
Την ίδια ώρα, ο Χ. Δούκας συνεχίζει το σφυροκόπημα, επιμένοντας να καλεί τον Ν. Ανδρουλάκη -παρότι, όπως λέει, «είναι καθαρός»- να ξεκαθαρίσει στο Συνέδριο ότι το ΠΑΣΟΚ επ’ ουδενί δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ. Ταυτόχρονα, τα γυρίζει τώρα για τον Τσίπρα και από εκεί που δήλωνε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συζητήσει μαζί του, λέει τώρα «δεν μιλάμε με πρόσωπα».

«Η πρωτιά παραμένει ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα μπούμε σε σπιράλ καθόδου» υποστηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, αφήνοντας αιχμές κατά Διαμαντοπούλου, που ανακοίνωσε υποψηφιότητα προλαβαίνοντας το κόμμα. Αναφερθείς δε στο άτολμο άνοιγμα Ανδρουλάκη, μπας και ξεκολλήσει η δημοσκοπική βελόνα, θέτει ηθικά όρια, λέγοντας «όποιος βουλευτής άλλου κόμματος θέλει να έρθει οφείλει να παραιτηθεί». Στη συζήτηση αυτή ο πρόεδρος της Νε.Αρ. Αλέξης Χαρίτσης χαρακτηρίζει γελοιότητες τα σενάρια προσχώρησης στο ΠΑΣΟΚ.