Κάθε δημόσια εμφάνιση του Παύλου Μαρινάκη επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο τη δεινή θέση στην οποία έχει βρεθεί το Μέγαρο Μαξίμου, εξαιτίας των σκανδάλων και του δυσβάσταχτου κόστους ζωής των πολιτών. Τα σενάρια μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έχουν αναζωπυρωθεί στη θέα της ασθμαίνουσας κυβερνητικής εικόνας αλλά και του φόβου που διαπερνά το πρωθυπουργικό μέγαρο για τις εξελίξεις που θα φέρει το προσεχές διάστημα στα… αμαρτωλά μέτωπα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σε μια εμφανώς αμυντική κι άβολη θέση και υπό την πίεση ενός ολοένα και πιο ασφυκτικού πολιτικού περιβάλλοντος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε από τη συχνότητα του RealFM να βάλει «φρένο» στα σενάρια των πρόωρων εκλογών, με εμφανή διάθεση να αποσυνδέσει το Μαξίμου από κάθε σχετική συζήτηση.
Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2027», ενώ για να ενισχύσει την… αμήχανη θέση του επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός δεν ακούει καν τέτοιες εισηγήσεις. Δηλαδή, και να θέλει κάποιος να τις πει, πριν ξεκινήσει η συζήτηση, τις απορρίπτει». Επιπλέον έσπευσε να διευκρινίσει πως «εγώ, προσωπικά, τέτοια εισήγηση δεν έκανα ποτέ», επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι έχουν υπάρξει νουθετήσεις από αλλά κυβερνητικά στελέχη που σκέφτονται διαφορετικά, επιμένοντας, πάντως, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός «δεν τις ακούει καν».
Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιστράτευσε ακόμα μία φορά την κινδυνολογία και το επιχείρημα της διεθνούς αστάθειας, επικαλούμενος «μία πολύ μεγάλη κρίση… λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή», για να υποστηρίξει ότι «τα ζητούμενα για κάθε χώρα είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα», ενώ θέλοντας να στρέψει τα φώτα από τους εσωτερικούς κραδασμούς στο Μαξίμου κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «εκμεταλλεύεται την κατάσταση», επιχειρώντας να επαναφέρει από μόνη της θέμα πρόωρων εκλογών.
«Είναι το λιγότερο -για να μην πω κάτι πιο βαρύ- ανεύθυνο… να κάνεις οκτώ μήνες, δέκα μήνες, έναν χρόνο νωρίτερα εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με νόημα πως «αυτό… το πράγμα δεν είναι Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν είναι Νέα Δημοκρατία».
Ωστόσο, πίσω από τις κατηγορηματικές διαψεύσεις, στο πολιτικό παρασκήνιο καταγράφεται έντονη κινητικότητα, με τα σενάρια να φουντώνουν όσο τα ανοιχτά μέτωπα πολλαπλασιάζονται και η κοινωνική πίεση εντείνεται.