Θλίψη για τον «κακό» του σινεμά! Eφυγε από τη ζωή ο Ανέστης Βλάχος

«Να την προσέχεις τη μαμά εκεί που πας» έγραψε στο facebook ο γιος του Ηρακλής

Ο αγαπημένος «κακός» του ελληνικού κινηματογράφου δεν μένει πια εδώ… «Εφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 87 ετών, σκορπίζοντας θλίψη τόσο στους δικούς του ανθρώπους όσο και σε συναδέλφους και θαυμαστές του.

Ο Ανέστης Βλάχος πέθανε χθες στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο γιος του Ηρακλής με μια σπαρακτική ανάρτηση στο facebook. «Να την προσέχεις τη μαμά, σε παρακαλώ, εκεί που πας, πατέρα. Βρες και τη Σοφία μας και να με περιμένετε. Σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… Αντίο, μπαμπά… Καλό ταξίδι». Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Ανέστη Βλάχου θα γίνει τιμής ένεκεν και δημοτική δαπάνη στο Α΄ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων. Γεννημένος στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από φτωχούς γεωργούς γονείς και παππού μακεδονομάχο, ο Ανέστης Βλάχος μετακόμισε με τη μητέρα του στην Αθήνα το 1946 και εγκαταστάθηκαν στην Καλλιθέα.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου, ενώ παράλληλα δούλευε σε οικοδομές, όπου χτύπησε μια μέρα σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Ελλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν πλήρωσαν τότε τη θεραπεία του και το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε. Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο φόβος», κερδίζοντας τότε για την ερμηνεία του δύο διεθνή βραβεία σε Βερολίνο και Τυνησία. Από κει και πέρα συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες.

«Εγώ δεν είχα αδερφό, εσύ ήσουν ο αδερφός μου… Καλό σου ταξίδι, Ανέστη. Σε λίγο έρχομαι κι εγώ» έγραψε ο φίλος και κουμπάρος του Νίκος Ξανθόπουλος στο facebook, αναρτώντας μια κοινή φωτογραφία τους από το παρελθόν. Ανακοίνωση για τον θάνατό του έβγαλε και η ΑΕΚ, καθώς ο ηθοποιός ήταν γνωστός υποστηρικτής της ομάδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα