Δύο μέτρα και δύο σταθμά στη Eurovision

Γεωπολιτικά παιχνίδια, πολιτική προπαγάνδα, ομοφυλοφιλικά παραληρήματα και τις γνωστές καρικατούρες περιελάμβανε ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision.

Με μπόλικο μαγείρεμα από τις ψήφους του κοινού που ανέτρεψαν την κατάταξη δραματικά νικήτρια χώρα αναδείχθηκε η Ουκρανία, παρότι παρουσίασε ένα μέτριο έως κακό τραγούδι, το οποίο θα ξεχαστεί σε χρόνο-ρεκόρ. Οπως φαίνεται όμως προείχαν άλλα... Η ελληνική συμμετοχή, με το «Die Together», κατέκτησε την 8η θέση (ύστερα από 30 χρόνια για πρώτη φορά η Ελλάδα συγκεντρώνει τόσο υψηλή βαθμολογία στις κριτικές επιτροπές, 6η θέση, ενώ από το 2011 η Ελλάδα είχε να βρεθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Top 10 του διαγωνισμού). Γενικά η συμμετοχή της Αμάντα Γεωργιάδη ήταν συμπαθητική και αξιοπρεπής. Ας ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα ακούσουμε και πάλι τραγούδι με ελληνικό στίχο.

Έπειτα από τη νίκη της Ουκρανίας ακούστηκαν οι γνωστές υπερβολές περί μηνύματος της ενωμένης Ευρώπης και άλλα κωμικά, λες και το αποτέλεσμα ενός μουσικού διαγωνισμού με έντονα στοιχεία παρακμής τα τελευταία χρόνια θα αλλάξει κάτι για τους μαχόμενους Ουκρανούς. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Αν ανατρέξει κάποιος στο έτος 1976, όταν η ελληνική συμμετοχή με τη Μαρίζα Κωχ και το τραγούδι-μοιρολόι «Παναγιά μου, Παναγιά μου» αποφάσιζε να στείλει το μήνυμά της για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με την ερμηνεύτρια να εμφανίζεται μαυροφορεμένη στη σκηνή της Χάγης, θα θυμηθεί πόσες δυσκολίες αντιμετώπισε η ελληνική συμμετοχή. Μέχρι και για τον φόβο ελεύθερων σκοπευτών έκαναν λόγο οι διοργανωτές, προκειμένου να αποκλείσουν το τραγούδι, ενώ άφησαν να αλωνίζουν έξω από τον χώρο Τούρκοι διαδηλωτές! Ως προς τον φετινό διαγωνισμό, ξεχώρισαν το όντως πολύ καλό τραγούδι της Βρετανίας, η εκρηκτική και σέξι εμφάνιση της Ισπανίας και το ειρωνικό τραγούδι της Σερβίας για τα υπερβολικά υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Μια από τις ατυχέστατες στιγμές της τηλεοπτικής μετάδοσης της Eurovision αφορούσε τον παρουσιαστή Γιώργο Καπουτζίδη, που βρήκε ευκαιρία σε μια ώρα υψηλής τηλεθέασης να διαφημίσει με χυδαίο τρόπο την ομοφυλοφιλία του! Πραγματικά απαράδεκτος. Κάποια στιγμή, χωρίς εμφανή αφορμή, ανέφερε: «Την Πέμπτη, που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη». Ο κ. Καπουτζίδης μπορεί να είναι ό,τι θέλει, αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να μας το μεταφέρει και μάλιστα με τέτοια φρασεολογία. Να τον χαίρονται στην ΕΡΤ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα