Σπουδαία ανακάλυψη! Eικάζεται ότι βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας

ΜΙΑ ΣΗΡΑΓΓΑ λαξευμένη μέσα σε στρώματα βράχων, 43 πόδια κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, η οποία μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της Κλεοπάτρας, ανακάλυψαν προσφάτως οι αρχαιολόγοι. Θεωρείται γεωμετρικό θαύμα, έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο, ύψος περίπου 1,8 μέτρα και λέγεται ότι μοιάζει με το Ευπαλίνειο όρυγμα, που βρίσκεται στη Σάμο και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα του κλασικού κόσμου.

Η αρχαιολόγος Καθλίν Μαρτίνεζ του πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο είναι πεπεισμένη εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία ότι η τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος ετάφησαν μέσα στον ναό και είναι σίγουρη ότι η σήραγγα θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτή την ανακάλυψη. Επίσης, δήλωσε στον ιστότοπο Heritage Key ότι υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να είναι θαμμένη εκεί και ότι η εύρεση των λειψάνων της θα ήταν «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα». Ο ναός, το όνομα του οποίου σημαίνει «μεγάλος τάφος του Οσιρι», βρίσκεται κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Ο μύθος της Ισιδας

Η αρχαιολόγος θεωρεί ότι μετά την ήττα του από τον Οκταβιανό ο Μάρκος Αντώνιος αυτοκτόνησε και η Κλεοπάτρα έθεσε σε εφαρμογή λεπτομερή σχέδια για να ταφούν και οι δύο εκεί, ακολουθώντας τον μύθο. «Ηθελε να ταφεί μαζί του, επειδή ήθελε να αναπαραστήσει τον μύθο της Ισιδας και του Οσιρι» εξηγεί η αρχαιολόγος. «Το πραγματικό νόημα της λατρείας του Οσιρι είναι ότι εξασφαλίζει την αθανασία. Μετά τον θάνατό τους οι θεοί θα επέτρεπαν στην Κλεοπάτρα να ζήσει με τον Αντώνιο σε μια άλλη μορφή, ώστε να είναι αιώνια μαζί».

Οι ομάδες που εργάζονταν στην περιοχή ανακάλυψαν ένα τμήμα της σήραγγας που ήταν βυθισμένο κάτω από τη Μεσόγειο. Κάτω από το ίζημα της λάσπης βρήκαν κεραμικά αγγεία και ελκυστήρες, καθώς και ένα κομμάτι ασβεστόλιθου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα θεμέλια του ναού Taposiris Magna μπορεί επίσης να βρίσκονται κάτω από το νερό, εξαιτίας τουλάχιστον 23 σεισμών που έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ του 320 μ.Χ. και του 1303 μ.Χ. Επιπλέον, η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως αρκετά σημαντικά αντικείμενα στο εσωτερικό του ναού, μεταξύ των οποίων και νομίσματα, που φέρουν τις εικόνες και τα ονόματα τόσο της Κλεοπάτρας όσο και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μερικά ακέφαλα αγάλματα, καθώς και αγάλματα της θεάς Ισιδος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα