Θριάμβευσε με 7 Οσκαρ το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν

Η ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη κέρδισε στις πιο σημαντικές κατηγορίες. Τέσσερα για το «Poor Things» του Λάνθιμου, με τη Στόουν να κερδίζει αυτό του Α’ Γυναικείου Ρόλου

Σε βραδιά του Κρίστοφερ Νόλαν εξελίχθηκε η 96η τελετή των βραβείων Οσκαρ, καθώς το «Οπενχάιμερ» του Βρετανού σκηνοθέτη «έφυγε» από το Dolby Theater στο Λος Αντζελες με επτά χρυσά αγαλματίδια. Μάλιστα, η ταινία ισοφάρισε τα επτά Οσκαρ του περσινού νικητή «Everything Everywhere All at Once», ενώ ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Σκηνοθεσίας, ο Νόλαν αγκάλιασε τον ήρωά του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που παρουσίασε την κατηγορία. Στον ευχαριστήριο λόγο του κοίταζε συνέχεια το αγαλματίδιο, σαν να μην πίστευε ότι το κέρδισε.

Ακολούθησε ο δικός μας Γιώργος Λάνθιμος με το «Poor Things», ο οποίος κέρδισε τέσσερα Οσκαρ, με αυτό της Εμα Στόουν να ξεχωρίζει (Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου). Επίσης, απέσπασε Οσκαρ στις κατηγορίες Κοστούμια, Σκηνογραφία, Μακιγιάζ και Κομμώσεις. Η 96η τελετή απονομής άρχισε με καθυστέρηση το βράδυ της Κυριακής, διότι οι σταρ, μεταξύ των οποίων και η Αριάνα Γκράντε, χρειάστηκε να… περπατήσουν μεγάλη απόσταση με τα ψηλοτάκουνα για να φτάσουν στο κόκκινο χαλί. Μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων μπλόκαρε τον δρόμο προς το Dolby Theater, οπότε αναγκάστηκαν να κατέβουν από τις λιμουζίνες και να πάνε με τα πόδια στο θέατρο, σύμφωνα με το «Variety». Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν είδε την Νταβίν Τζόι Ράντολφ να κερδίζει Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία του «Τα παιδιά του χειμώνα», ενώ τις ελληνικές νίκες παρακολουθούσε από το κάθισμά της στο θέατρο η βραβευμένη με τρία Emmy Κέλτι Νάιτ, φορώντας δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη.

«Μέσι ο σκύλος»

Τον τίτλο του «πραγματικού σταρ της βραδιάς των Οσκαρ» απένειμαν οι χρήστες των social media στον σκύλο «Μέσι», ο οποίος την Κυριακή εμφανίστηκε στο Dolby Theater του Λος Αντζελες φορώντας παπιγιόν. Ο επτά ετών σκύλος, ράτσας Μπόρντερ Κόλι, από τη Γαλλία, που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ανατομία μιας πτώσης», κάθισε στο δικό του κάθισμα στο θέατρο, δίπλα από τη φροντιστή του και εκπαιδεύτριά του Λάουρα Μάρτιν. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η παρουσία του «Μέσι του σκύλου» δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά αποφασίστηκε έπειτα από απαίτηση του κοινού που τον είχε θαυμάσει στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Οσκαρ. Εκλεψε δε τις εντυπώσεις όταν φάνηκε σαν να χειροκροτεί τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που κέρδισε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Παρόλο που ο «Μέσι» δεν ήταν υποψήφιος για Οσκαρ, στο τέλος έφυγε με το ανεπίσημο βραβείο του… σκυλίσιου χρυσού φοίνικα «Palm Dog». Μάλιστα, ο παρουσιαστής της βραδιάς αναγνώρισε στην ομιλία του ότι ο «Μέσι ο σκύλος» θα άξιζε βραβείο Οσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία. «Παρόλο που είναι σκύλος, μπορεί να έδωσε την παράσταση της χρονιάς στην “Ανατομία μιας πτώσης”» είπε ο Κίμελ, εκθειάζοντας τον σκύλο για τον τρόπο με τον οποίο υποκρίθηκε ότι έπαθε κρίση από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Γυμνός στη σκηνή

Η βραδιά πήρε φωτιά όταν στη σκηνή εμφανίστηκε ολόγυμνος ο Τζον Σίνα για να παραδώσει το βραβείο Κοστουμιών. Ο ηθοποιός κάλυπτε τη γύμνια του μόνο με τον φάκελο με το όνομα του νικητή, αλλά, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, φορούσε ειδικό εσώρουχο στο χρώμα του δέρματος. Το γυναικείο κοινό ξεσηκώθηκε ξανά όταν ο Ράιαν Γκόσλιν ως ροζ Κεν ξεσάλωσε στη σκηνή τραγουδώντας και χορεύοντας το «I’m Just Ken».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα