Το πιο νοσταλγικό «Τσαντίρι»

Με μεγάλη συγκίνηση, νοσταλγική διάθεση και τρυφερές αναμνήσεις πάτησε το πόδι του ο Λάκης Λαζόπουλος στην Κομοτηνή. Στην ακριτική περιοχή της Ελλάδας όπου πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια βρέθηκε ο παρουσιαστής.

Κυριακή βράδυ και στην Κομοτηνή επικρατούσε έντονη κινητικότητα. Η σπιτονοικοκυρά του Λάκη Λαζόπουλου στο διαμέρισμα της οποίας διέμενε ως φοιτητής, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Φοιτητική Λέσχη της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, οι καθηγητές και οι συμφοιτητές του, οι φίλοι του που μοιράζονταν το ίδιο πάθος με εκείνον για το θέατρο και έπαιζαν στο Σύγχρονο Θέατρο Κομοτηνής, όλοι όσοι παρέμειναν παρά τις δυσκολίες στην περιοχή ήταν εκεί για να υποδεχτούν, να αγκαλιάσουν και να φιλήσουν τον Λάκη τους.
Το τρίτο από τα τέσσερα «Τσαντίρια» της χρονιάς θα ανάψει τα φώτα του απόψε στις 21.00, μέσω της συχνότητας του Alpha, από την πόλη που έδωσε τα φώτα της στον δημιουργό όσον αφορά την πανεπιστημιακή εκπαίδευσή του· εκεί όπου πέρασε τις πιο ανέμελες στιγμές της νιότης του και γνώρισε τη σύζυγό του και μάνα της κόρης του Μαριέλλης, την Τασούλα.

Το αποψινό «Αλ τσαντίρι νιουζ» θα βγει από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, αλλά ο Λάκης αποφάσισε ότι θα παραμείνει για άλλες δύο μέρες στην Κομοτηνή, καθώς στις 14 Μαΐου εορτάζονται τα Ελευθέρια. Είναι η πιο σημαντική ιστορική και πολιτιστική εκδήλωση για την Κομοτηνή, καθώς στις 14 Μαΐου του 1920 ενσωματώθηκε η Δυτική Θράκη στην Ελλάδα.
Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο αδελφός του Κώστας βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασίας ώστε να παρουσιάσουν το καλύτερο «Τσαντίρι» της χρονιάς – λόγω και της επικαιρότητας των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Μετά το «Τσαντίρι», σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμφοιτητές του Λάκη και όλοι οι παλιοί γνώριμοι θα φάνε παρέα και θα θυμηθούν τα παλιά.
Από την άλλη μεριά, ο Λάκης Λαζόπουλος αποφάσισε το τελευταίο «Τσαντίρι» της χρονιάς να βγει στις 10 Ιουνίου από τη Θεσσαλονίκη, καθώς από τη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά υπήρξαν τεχνικές δυσκολίες. 
Πάντως την Τετάρτη ολοκληρώνεται και ο κύκλος των 12 Αυτοφώρων του «Διά ταύτα» με το επεισόδιο «Η μαύρη υπηρέτρια».

Σε αυτό το Αυτόφωρο ο Λάκης θα υποδυθεί τη ζάπλουτη Ντέμη Καγκελοπούλου που δέρνει την υπηρέτριά της από την Ουγκάντα με επώνυμες τσάντες και την κακομεταχειρίζεται για μια ξαπλώστρα στη Μύκονο. Η υπηρέτρια της κάνει μήνυση, η φυλακή την περιμένει, γι’ αυτό επισκέπτεται τον Λάκη Γαβαλά για να πάρει συμβουλές επιβίωσης. Στο επεισόδιο θα δούμε έπειτα από 10 χρόνια και τον δήμαρχο Απόστολο Γκλέτσο σε ρόλο-έκπληξη, αυτόν του Αντώνη του οικοδόμου. Η σειρά δεν πρόκειται να συνεχιστεί του χρόνου. Ο κύκλος της κλείνει οριστικά μεθαύριο.

Μαρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
Advertisement 3

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα