Φρίκη χωρίς όρια! Ενα 10χρονο οπλισμένο αγόρι, ο «Αμπντάλα», δηλώνει on camera: «Θέλω να σκοτώσω απίστους!» Στη συνέχεια πυροβολεί και σκοτώνει δύο γονατισμένους στο χώμα άνδρες που φέρεται ότι εργάζονταν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών και για τον λόγο αυτόν «έπρεπε να εκτελεστούν». Πρόκειται για το «σενάριο» του νέου βίντεο-σοκ διάρκειας εφτά λεπτών, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.).
«Ανακάλυψη ενός εσωτερικού εχθρού». Αυτός είναι ο τίτλος που έδωσαν οι τζιχαντιστές στο πρώτο βιντεοσκοπημένο υλικό, στο οποίο για πρώτη φορά πρωταγωνιστής είναι ένα ανήλικο παιδί. Το βίντεο ξεκινά με την ανάκριση του ενός από τους δύο άνδρες, ο οποίος δηλώνει ότι κατάγεται από το Καζακστάν. Υποστηρίζει ότι στρατολογήθηκε από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) να προσεγγίσει έναν μαχητή του Ι.Κ. Ο δεύτερος άνδρας φέρεται ότι ομολόγησε πως στο παρελθόν είχε εργαστεί για την FSB στη Ρωσία και ότι επίσης του ανατέθηκε να σκοτώσει έναν μαχητή του Ι.Κ. Και οι δύο Ρώσοι «πράκτορες» δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε να συλλέξουν πληροφορίες για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Μετά τις σκηνές της «ανάκρισης», το βίντεο σταματά.
Η επόμενη σκηνή, σε εξωτερικό χώρο, δείχνει έναν γενειοφόρο μαχητή του Ι.Κ. με στρατιωτική στολή, να στέκεται όρθιος, δίπλα σε ένα μικρό αγόρι που κρατά ένα πιστόλι. Ο γενειοφόρος απαγγέλλει θρησκευτικούς στίχους και ανακοινώσει ότι οι δύο άνδρες «κρατούνται από τα λιονταράκια του Χαλιφάτου», πριν ο μικρός εκτελεστής τραβήξει την σκανδάλη.



