Ο διεθνής οπισθοφύλακας πέταξε τη φανέλα με το εθνόσημο κάτω και διαπληκτίστηκε με συμπαίκτη του
Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος, μετά τη νέα αγωνιστική τραγωδία της «γαλανόλευκης», προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων με τη συμπεριφορά του, στους φιλάθλους αλλά και στους συμπαίκτες του. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Ο 31χρονος αριστερός οπισθοφύλακας της Γουότφορντ -που, παρεμπιπτόντως, έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του με το εθνόσημο-, αδυνατώντας να πιστέψει ότι η «γαλανόλευκη» παραμένει δίχως νίκη στο πλαίσιο του έκτου ομίλου, αποχώρησε προχθές εκνευρισμένος από τον αγωνιστικό χώρο του Γουίντσορ Παρκ (η Εθνική μας γνώρισε την ήττα από τους Βορειοϊρλανδούς με 3-1).
Οι συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ τον προέτρεψαν να πάει να χαιρετήσει τους Ελληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο Μπέλφαστ για να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα, ωστόσο αυτός αρνήθηκε πεισματικά.
Λίγο έλειψε μάλιστα να πιαστεί στα χέρια και με τον Χρήστο Αραβίδη, που προσπάθησε να τον… μεταπείσει να ακολουθήσει την υπόλοιπη ομάδα, αλλά ο Χολέμπας ήταν αμετάπειστος. Και, σαν να μην έφτανε όλο αυτό, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πέταξε τη φανέλα του, όπως κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια. Οι πληροφορίες της «δημοκρατίας» αναφέρουν ότι υπήρξε συνέχεια… Κάποιοι από τους διεθνείς δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση του Χολέμπας στο Μπέλφαστ.. Αλλοι προτίμησαν να μην του μιλήσουν καθόλου μετά το ματς, ένας εξ αυτών όμως φέρεται ότι του είπε πως «η συμπεριφορά σου ήταν απαράδεκτη»!
Η ΕΠΟ όφειλε να αντιδράσει άμεσα, ωστόσο για άλλη μια φορά ήταν… ανύπαρκτη. Χθες, και μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ήρθαν στο φως και οι πρώτες διαρροές (από την ομοσπονδία) ότι θα ληφθούν μέτρα.
Σε απολογία
Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι, σε πρώτη φάση, ο Χολέμπας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ θα αποφασίσουν για το… μέλλον του στην ομάδα. Υπάρχουν «φωνές» στην ΕΠΟ που εισηγούνται «να τελειώσει από την Εθνική ομάδα» (σ.σ.: σας το μεταφέρουμε όπως ακριβώς ειπώθηκε), πάντως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για τον αμυντικό της Γουότφορντ.
Οπως ήταν φυσικό, η συμπεριφορά του Χολέμπας συζητήθηκε έντονα και προκάλεσε τριγμούς. Στα social media υπήρξαν πολλές αναφορές στον «γερμανοθρεμμένο» ποδοσφαιριστή, κάτι που δεν τον άφησε ασυγκίνητο. Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να «μαζέψει» τα… ασυμμάζευτα και, μιλώντας σε αθλητική ιστοσελίδα (για το θλιβερό συμβάν), υποστήριξε ότι «δεν πέταξα τη φανέλα μου, δεν είναι αλήθεια αυτό». Και πρόσθεσε: «Είμαι απίστευτα εκνευρισμένος με αυτή την κατάσταση στην Εθνική. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν – θα ήμουν ο τελευταίος που θα το έκανε αυτό. Πάντα δίνω όλες τις δυνάμεις μου για την Εθνική ομάδα. Ολοι θα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας – όσοι αγωνιζόμαστε σε αυτή την ομάδα. Είναι κρίμα να μένουμε εκτός Euro από αυτούς τους αντιπάλους. Είμαι πολύ στενοχωρημένος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο».
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Να φύγει
Να η ευκαιρία (για την ΕΠΟ): «Καθαρίστε» τον Χοσέ Χολέμπας από την Εθνική ομάδα τώρα! Να του απαγορευτεί η «είσοδος» στα αποδυτήρια. Πρέπει να επιβληθούν κανόνες. Οσοι δεν σέβονται το εθνόσημο και όσοι δεν αντιλαμβάνονται την (ανεκτίμητη) αξία της κλήσης στο ομοσπονδιακό συγκρότημα να αποκλείονται διά παντός. Μέση λύση δεν υπάρχει, ας το πάρουν χαμπάρι στην ΕΠΟ, αν θέλουν να δουν πάλι την Ελλάδα πρωταγωνίστρια… Παίκτες «τύπου Χολέμπας», που δεν ανατριχιάζουν με τον εθνικό ύμνο, δεν τους θέλουμε…
Ηλ. Ζυματούρας

