Τρια παιδαριώδη λάθη γκάφες στην αγγελία στους «Financial Times». «Φταίει η εφημερίδα» αναφέρει τώρα το υπουργείο Οικονομικών
Σε πρωτοφανές φιάσκο που εκθέτει τη χώρα μας εξελίχθηκε η δημοσίευση της προκήρυξης για τη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) στους «Financial Times». Η προκήρυξη εμφανίστηκε στο προχθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας και δεν είχε μόνο ένα ούτε δύο αλλά τρία απίστευτα λάθη! Για τα δύο εξ αυτών, το υπουργείο Οικονομικών πετάει το μπαλάκι στους «Financial Times», αλλά το τρίτο λάθος το κάνει… γαργάρα, διότι προφανώς είναι αδύνατον να δικαιολογηθεί.
Ο… μπαξές της προκήρυξης περιελάμβανε τα εξής:
1. Η καταχώριση δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο πόστο είχε λήξει από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αγγελία είχε δημοσιευτεί εμπρόθεσμα στην έντυπη έκδοση των «Financial Times» στις 3 Δεκεμβρίου και στην ηλεκτρονική έκδοση το διάστημα 27 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου. Επίσης, είχαν γίνει εμπρόθεσμες καταχωρίσεις στον «Economist» και στη «Wall Street Journal». «Η επαναδημοσίευση της αγγελίας στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 2015 οφείλεται σε -εκτός συμφωνίας- χειρισμό της εφημερίδας» ανέφερε το υπουργείο και δημοσιοποίησε σχετικό σημείωμα υπευθύνου των «Financial Times», ο οποίος παραδέχεται ότι η επίμαχη επαναδημοσίευση έγινε δωρεάν με πρωτοβουλία της εφημερίδας, η οποία «δεν συνειδητοποίησε ότι η προθεσμία είχε εκπνεύσει».
2. Εφόσον η προκήρυξη δημοσιεύτηκε εκπρόθεσμα, η ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία καλούνταν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτησή τους είχε πλέον απενεργοποιηθεί.
3. Ο αριθμός τηλεφώνου που αναγραφόταν στην αγγελία για πληροφορίες ήταν λανθασμένος, καθώς έλειπε ένα ψηφίο (ήταν εννιαψήφιος αντί για δεκαψήφιος)! Για την γκάφα αυτή δεν υπήρχε ούτε μια λέξη στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Κατά τα λοιπά, η αγγελία πληροφορούσε ότι ο μηνιαίος μεικτός μισθός του νέου ΓΓΔΕ θα είναι 4.750 ευρώ και η θητεία του, διετής.


