Πολεμάνε φυτεύοντας δέντρα!

Πολίτες του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου ζήτησαν για ακόμα μια φορά να τους αποδοθεί το πρώην Στρατόπεδο ΖιάκαΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Με μια συμβολική κίνηση, τη φύτευση 10 δέντρων εντός του πρώην Στρατοπέδου Ζιάκα, 150 άτομα από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ζήτησαν για ακόμα μια φορά από την Πολιτεία την απόδοση στην τοπική κοινωνία 123 στρεμμάτων του χώρου.

Με συνθήματα «όχι άλλη ρύπανση και μπετόν» και «όχι στην παραχώρηση του στρατοπέδου στη Λαχαναγορά», μικρά παιδιά και ενεργοί πολίτες έστειλαν το μήνυμα πως δεν θα δεχτούν καμία ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

Το κάλεσμα έκανε η ομάδα Διάλογος και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Μετά το πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, που αποδόθηκε στον ομώνυμο δήμο, και το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ζητούν να τους αποδοθεί ο χώρος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πάρκο και να αντιστραφεί η εικόνα πως η δυτική πλευρά της πόλης είναι χαβούζα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Οχι» Κεντρική Λαχαναγορά

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν την επόμενη κιόλας ημέρα απ’ όταν έγινε γνωστό ότι μία από τις ιδέες που συζητιούνται στην κυβέρνηση για το μέλλον του χώρου είναι να μισθωθεί στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. για την εγκατάσταση κέντρου εφοδιασμού και αποθήκευσης (logistics).

Ο επικεφαλής της κίνησης Διάλογος Δημήτρης Αποστόλου μίλησε στη «δημοκρατία» και σημείωσε:
«Η δεύτερη συγκέντρωση μάζεψε πολλούς πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους και αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της περιοχής. Θέλουμε το πράσινο που θα εναρμονίζεται με την ήπια ανάπτυξη. Δεν θέλουμε άλλη μια επένδυση που δεν θα βοηθά να ανασάνει ο κόσμος. Δεν θέλουμε άλλη ατμοσφαιρική χαβούζα και μαύρη ζωή. Δεν μπορεί η περιοχή, που έχει το μικρότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο, να δίνεται για… business χωρίς να ρωτηθεί πρώτα η τοπική κοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, έστειλε επιστολή στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερώτηση κατέθεσε προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία Αλληλεγγύη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα