Π. Καμμένος: Ελεγμένες οι συμβάσεις με την ΕΕ

Για fake news του «Φιλελεύθερου» και για προσβολή στο προσωπικό των Εν. Δυνάμεων μίλησε ο ΥΕΘΑΣτην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Πάνος Καμμένος και, αφού χαρακτήρισε «fake news» όσα έγραψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για τη διαχείριση του Προσφυγικού τόνισε ότι από το φερόμενο κονδύλι των 1,6 δισ. ευρώ που έχει διατεθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχει υπογράψει μόνο πέντε συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση της τάξεως συνολικά των 100.000.000 και όλες είναι ελεγμένες σε τρία επίπεδα. Ανέφερε δε ότι θα προχωρήσει σε αγωγές, σε περίπτωση που η εφημερίδα δεν δημοσιεύσει πρωτοσέλιδα την απάντησή του. 

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., αφού προηγουμένως είχε κάνει σύσκεψη με τα άλλα δύο μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τον Παναγιώτη Ρήγα και τη Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, αλλά και την στρατιωτική ηγεσία, μίλησε για λάσπη δίχως όρια σε βάρος του και «προσβολή για το προσωπικό των Ε.Δ. που έχει αναλάβει να τα βγάλει πέρα στο Προσφυγικό». «Αν δεν υπήρχαν οι Ε.Δ., οι άνθρωποι θα ήταν νηστικοί» είπε τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι θέμα διαφάνειας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν υπάρχει.

Τα στοιχεία

Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καμμένος προκύπτει ότι το υπουργείο Αμυνας υπέγραψε πέντε συμφωνίες έκτακτης ανάγκης, ύψους 100.000.000 ευρώ, και απ’ αυτά έχουν αξιοποιηθεί τα 90.000.000 ευρώ, για τα οποία έχουν γίνει έλεγχοι σε τρία επίπεδα: Αρχικά από τα Γενικά Επιτελεία, στη συνέχεια από εταιρία ελεγκτών και τέλος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αλλα 57.000.000 έχουν διατεθεί για μεταφορές και επιτήρηση. Αρνήθηκε κατηγορηματικά επίσης ότι έχουν γίνει απευθείας αναθέσεις. Σχετικά με το κόστος ανά πρόσφυγα σε Τουρκία και Ελλάδα ανέφερε ότι στη γειτονική χώρα μόλις το 6,7% ζητά άσυλο, ενώ στη χώρα μας αυτό προσεγγίζει το 100%.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας είπε ότι όλα ξεκίνησαν από τις αναφορές του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και νυν επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε. Μ. Κωσταράκου, καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός σε ό,τι γράφει, και σημείωσε: «Πρέπει να πιστώσουμε στις Ε.Δ. την προσφορά τους στη μεγάλη προσφυγική κρίση».

Στον κ. Κωσταράκο επιτέθηκε και ο Π. Καμμένος, λέγοντας ότι «ενέπλεξε τις Ε.Δ. τις οποίες διοίκησε… Ξέρει πώς διαχειριζόμαστε τα κονδύλια», ενώ βολές εξαπέλυσε και κατά του αρμόδιου τομεάρχη της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Τέλος, είπε ότι αν η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δεν δημοσιεύσει την αναλυτική απάντησή του θα καταθέσει αγωγή και απελευθερώνει κι όποιο άλλο στέλεχος επιθυμεί να κάνει το ίδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα