Προφυλακιστέος έπειτα από 12ωρη απολογία και ο Αντωνόπουλος

Οι 12 ώρες που παρέμεινε ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου απολογούμενος για την εμπλοκή του……στην υπόθεση της «Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού» δεν έφεραν την επιθυμητή έκβαση για τον κατηγορούμενο δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο (φωτό), ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Οι ισχυρισμοί του ότι διατηρούσε επαφές με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος Κλοντιάν Λεκοτσάι, που κατά τη δικογραφία «έλυνε και έδενε» εντός και εκτός φυλακών, προκειμένου να φτάσει στον ιθύνοντα νου της δολοφονικής απόπειρας σε βάρος του στο σπίτι του στην Πεντέλη τον Ιανουάριο του 2014, δεν έπεισαν τις δικαστικές Αρχές, που του έδειξαν τον δρόμο για τη φυλακή.

Ο 65χρονος δικηγόρος παραδέχτηκε πως τροφοδοτούσε με χρήματα το κύκλωμα -ευτελή ποσά, όπως τα χαρακτήρισε- υπό το κράτος του φόβου και των απειλών για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του. Αναφερόμενος στις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον σκληρό Αλβανό βαρυποινίτη, υποστήριξε πως «δεν αποδεικνύουν καμία συνδρομή του στην ήδη συσταθείσα εγκληματική ομάδα».

«Είναι πασιφανές πως ο τρόπος με τον οποίο απευθυνόμουν στον Λεκοτσάι στις απομαγνητοφωνημένες ή μη συνομιλίες (…), λόγου χάρη με εκφράσεις όπως “αδελφέ”, “φίλε” κ.λπ., αποτελούσε μία προσπάθεια εκ μέρους μου να κερδίσω την εμπιστοσύνη του…» φέρεται ότι ανέφερε.

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτική του τρόμου που προκαλούσε ο κατηγορούμενος ως αρχηγός της ομάδας όχι μόνο σε συγκρατουμένους τους αλλά και σε υπαλλήλους των φυλακών είναι η κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου που υπηρετεί στον Κορυδαλλό. «Τον έβρισα, είναι η αλήθεια, κι αυτός άρχισε να μου περιγράφει τι κάνουν τα παιδιά μου και τα δρομολόγια που κάνουν για να πάνε στις διάφορες δραστηριότητές τους. Συγκλονίστηκα μετά από αυτό, γιατί όντως ήταν έτσι αυτά που έλεγε…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα