Η κυρία Πρόεδρος χρησιμοποιεί επιστολές μαθητών για αυτοπροβολή

Xωρίς τέλος είναι τα λάθη και μάλλον και η αγωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και των επιτελών της για αυτοπροβολή και δημοσιότητα άνευ λόγου και, κυρίως, άνευ εθνικού συμφέροντος.

Το νέο κρούσμα εκδηλώθηκε προχθές Σάββατο με την αποκάλυψη επιστολών μαθητών και μαθητριών δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, τις οποίες η ίδια η κυρία Πρόεδρος δημοσιοποίησε μέσω ανάρτησής της στο facebook. Η πρωτοφανής εκμετάλλευση του αυθορμητισμού παιδιών κάτω των 12 ετών (πάλι καλά που δεν αναφέρθηκαν και τα ονόματά τους) έγινε για να προβληθούν ορισμένα αυτονόητα αισθήματα, όπως ότι «είμαι πολύ χαρούμενη που για πρώτη φορά θα έχουμε γυναίκα Πρόεδρο» μαζί με το μήνυμα ότι «πιστεύω πως το έργο σας θα είναι γεμάτο δημιουργία και ευρηματικότητα».

Δυστυχώς η κυρία Σακελλαροπούλου παραβιάζει αρχές που οφείλει να γνωρίζει όχι μόνον μία Πρόεδρος Δημοκρατίας (και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), αλλά και κάθε νεο-πολιτευόμενος. Δεν επιτρέπεται να δίνουμε βορά στη δημοσιότητα ιδιωτικές επιστολές και -πολύ περισσότερο- όσα γράφουν ανήλικα παιδιά. Ούτε και προβάλλουμε -διά της πλαγίας οδού και με τα γραπτά τρίτων- την ιδέα ότι το έργο μας θα είναι δημιουργικό και ευρηματικό!

Γνωρίζει κανέναν προκάτοχό της που να χρησιμοποιούσε αποσπάσματα επιστολών ανηλίκων για να αυτοδοξαστεί; Είχε προηγηθεί, την Πέμπτη, άλλη άκομψη παρέμβαση της κυρίας Σακελλαροπούλου στα πολιτικά πράγματα, μέσω twitter, όπου εξέφρασε τη χαρά της για το υψηλό αίσθημα ευθύνης (σ.σ.: των πολιτικών αρχηγών) κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον κορονοϊό και τα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Προφανώς η κυρία Πρόεδρος δεν έχει υπόψη της ότι δεν δικαιούται να σχολιάζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε εγκωμιαστικά ούτε επικριτικά. Με τη δική της λογική, όταν σε λίγο καιρό οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας συγκρουστούν για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και κάποιο σκάνδαλο, θα τους επικρίνει και θα εκφράσει τον αποτροπιασμό της;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα