Ποιοι απειλούν τις ελευθερίες μας

Η Δικαιοσύνη οφείλει να ασχοληθεί άμεσα με τις τερατώδεις απόψεις που διατυπώνονται δημόσια και οι οποίες αμφισβητούν ευθέως συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων. Μία από αυτές τις απόψεις εκφράστηκε από τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο οποίος είπε χθες σε τηλεοπτική εμφάνισή του:

«Πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στην Ουχάν έβγαινε μία φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ενα lockdown τύπου Ουχάν για δύο εβδομάδες θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού».

Είναι ανεπίτρεπτο για ένα ευνομούμενο κράτος να ανέχεται από «ειδικούς» και μη τη διατύπωση προτάσεων να ληφθούν μέτρα τύπου Κίνας (μια κομμουνιστική δικτατορία, όπου έννοιες όπως ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν σημαίνουν κάτι). Επιπλέον, η άποψη του κ. Βατόπουλου είναι και γελοία, διότι ο ίδιος προτείνει μόνο την κινεζική αυστηρότητα ως λύση του προβλήματος, λησμονώντας την αποτελεσματικότητα του κινεζικού κράτους, το οποίο μπορεί να χτίσει και να θέσει σε λειτουργία νοσοκομείο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Από το κινεζικό καθεστώς ο κ. Βατόπουλος συγκράτησε και θαυμάζει μόνο τη στυγνότητα…

Είναι εξοργιστικό οι θεσμικοί παράγοντες στη χώρα μας να έχουν παραδώσει σε «ειδικούς» τα κλειδιά του κράτους και οι Ελληνες πολίτες να τους ακούνε να αποφασίζουν γι’ αυτούς δίχως αυτούς – και κάθε τόσο να αποφασίζουν κι άλλα μέτρα, αποδεικνύοντας ότι τα προηγούμενα που εισηγήθηκαν ήταν εσφαλμένα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βατόπουλος που εισηγείται την κινεζοποίηση της ζωής μας, όταν είχε γίνει η συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είχε πει: «Ηταν πολιτική συγκέντρωση για ειδικό λόγο, ας το ξεπεράσουμε. Σε 10-15 μέρες θα ξέρουμε αν υπήρξε διασπορά. Αλλά ας μην το γρουσουζεύουμε».

Αυτό το γεγονός, που προφανώς συνέβαλε στην εξάπλωση του ιού, ο κ. Βατόπουλος απλώς ζήτησε να μην το… γρουσουζεύουμε. Μόνο τις συνηθισμένες δραστηριότητες των Ελλήνων βλέπει αρνητικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα