Ανασχηματισμός (ίσως και σήμερα) για να μπει φρένο στη φθορά της κυβέρνησης

Ποια πρόσωπα περιλαμβάνουν οι αλλαγές που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει καταλήξει στην απόφασή του να «ανακατέψει την τράπουλα», αφήνοντας πίσω τον εφιαλτικό για την κυβέρνησή του Αύγουστο και θέλοντας να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση στο δρόμο προς την κανονικότητα.

Οι σχετικές αλλαγές θα ανακοινωθούν, όπως όλα δείχνουν, πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, με κάποιους να τις βλέπουν πολύ σύντομα, ακόμη και κατά τη σημερινή ημέρα. «Οι ευθύνες, στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν, θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης» είχε πει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές, προαναγγέλλοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Θα πρόκειται για ευρύ, δομικό ανασχηματισμό, με αρκετές μετακινήσεις υπουργών και αξιοποίηση αρκετών μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος φέρεται ότι δηλώνει σε συνομιλητές του πως δεν τον δεσμεύουν πρόσωπα και διαμηνύει ότι έχει αντιληφθεί πλήρως τις όποιες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαιώνει πως σκοπεύει να τις διορθώσει, χωρίς να τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, αλλά οι δομές στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν όλοι.

Εύλογα, κεντρικό πρόσωπο αποτελεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που θεωρείται πολύ δύσκολο να παραμείνει στη θέση του. Την ίδια ώρα, σταθεροί δείχνουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Από την άλλη, σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μετακινηθούν, είτε προς την έξοδο είτε προς άλλο υπουργείο, οι υπουργοί Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει η αίσθηση ότι οι αλλαγές στα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου θα ανανεώσουν την κυβέρνηση και θα κλείσουν τις πληγές που άνοιξαν, τόσο με τη διαχείριση της πανδημίας όσο και με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Οι συνθήκες, όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι οι κατάλληλες, δεδομένου ότι η θητεία της κυβέρνησης έχει μπει στο δεύτερο μισό της, ενώ και οι πολίτες, όπως αποτυπώνεται και στην τελευταία δημοσκόπηση που ήρθε στο φως, στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ των αλλαγών στους υπουργικούς θώκους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα