ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 07/12/2021

➤ Ποιος απ’ όλους έχει βαλθεί να κάνει τον Ανδρουλάκη πρωθυπουργό (αν και όταν αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ); Ο λόγος γίνεται για τον άνθρωπο που είχε τη φαεινή ιδέα να κόψει γέφυρες με την κοινωνία, υποχρεώνοντας τους εμβολιασμένους, τους νοσήσαντες και τους έχοντες κάνει αρνητικό ράπιντ ή μοριακό τεστ να δείχνουν όχι μόνο το σχετικό πιστοποιητικό, αλλά και… δελτίο ταυτότητας.

➤ Λίγοι κυβερνητικοί, που ως συνήθως ζουν στην αποστειρωμένη γυάλα τους, μπορούν να διανοηθούν πόσο έχουν ενοχληθεί (έως εξοργιστεί) νεοδημοκράτες, αριστεροί, απολιτίκ, κεντρώοι, ακραίοι κάθε είδους με την ισχυρή ταυτοποίηση που απαιτείται για να μπεις σ’ ένα μαγαζί να αγοράσεις… σώβρακα ή μελάνι για τον εκτυπωτή σου.

➤ Να δείχνεις πιστοποιητικό για κορονοϊό της μιας ή της άλλης μορφής πάει κι έρχεται. Να μοστράρεις, όμως, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στον υπάλληλο (ο οποίος δεν υποχρεούται να σου δείξει κάτι), και εκείνος να το επεξεργάζεται με υφάκι λες και είναι ο αττικάρχης, πάει πολύ.

➤ Αυτή η κατάσταση έχει ξυπνήσει σε διαφόρους κατώτερα εξουσιαστικά ένστικτα και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνονται στους πολίτες είναι από υπεροπτικός μέχρι σκαιός.

➤ Η κυβέρνηση γιατί υποτιμά σε τέτοιον βαθμό την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και τους ζητά να δείχνουν ταυτότητες σε υπαλλήλους εμπορικών καταστημάτων, ενώ από τους λαθρομετανάστες δεν ζητά τίποτε, παρά μόνον αριθμό λογαριασμού για να τους πιστώνει επιδόματα;

➤ Αφού, ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι στην Ελλάδα έχουν ήδη εμβολιαστεί ή νοσήσει ή είναι υγιείς -μια και κάθε τόσο κάνουν τεστ-, ποιον θα πείραζε να μη χρειάζεται η αστυνομική ταυτότητα, αλλά οποιοδήποτε στοιχείο που να δείχνει ποιοι είμαστε (προσωποποιημένη κάρτα για διαδρομές στα ΜΜΜ, πιστωτική κάρτα με το όνομά μας, άδεια οδήγησης κ.ά); Γιατί οι πολιτικοί κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και θεωρούν από χέρι ψεύτες τους πολίτες;

➤ Τελικά, την ιδέα για την ισχυρή ταυτοποίηση προσώπου στα εμπορικά ποιος την είχε; Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ή ο Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκος;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα