Μετέτρεψαν την τελετή σε κομματικό πανηγύρι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για εθνική καπηλεία λόγω του αποκλεισμού της αντιπολίτευσης από την παραλαβή των Rafale

Π αρότι η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική για την Πολεμική Αεροπορία μας και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψαν την εκδήλωση υποδοχής των έξι Rafale σε κομματική φιέστα προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, αποκλείοντας από την υποδοχή τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να μετατρέψει την εκδήλωση υποδοχής σε κομματική φιέστα φάνηκε από την προηγούμενη μέρα, που δόθηκε στη δημοσιότητα το σποτ της Ν.Δ., το οποίο ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ο πρωθυπουργός γράφοντας «έρχονται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεσήμανε: «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ. Ντροπή και εθνική καπηλεία». Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως ο κ. Μητσοτάκης με το «φτηνό σόου και τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της Ελληνικής Αεροπορίας».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε: «Είναι όμως ντροπή οι αγορές αυτές που έγιναν με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που ακόμα υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας και της ακρίβειας που καλπάζει, να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του επέκρινε την κυβέρνηση, αναφέροντας: «Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών».

Το ΜέΡΑ 25 σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν μπορεί να παράσχει για μία ακόμα φορά άρτο στην κοινωνία, παρέχει θεάματα και μάλιστα ακριβοπληρωμένα». Η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως με τη «μετατροπή» της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Rafale σε κομματικό σποτ, η Ν.Δ. διέπραξε ύβρεις, καθώς αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι της Ν.Δ., ενώ αν η Ν.Δ. εξοφλούσε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστάει, η Ελλάδα θα μπορούσε να θωρακίσει περαιτέρω τις Ενοπλες Δυνάμεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα