IpA Shield II: Αναβάθμιση υποδομών δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας

Η αναβάθμιση υποδομών δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας βρέθηκε στο επίκεντρο των δράσεων του διασυνοριακού έργου «IpA Shield II» «Κοινές δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη Διασυνοριακή Περιοχή» που σχεδιάστηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και το Κέντρο Υγείας του Βαλάντοβο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» 2014-2020.

Με συνολικό προϋπολογισμό 1.237.065,47 € το εταιρικό σχήμα του έργου, στοχεύοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πρωτοβάθμιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας στη διασυνοριακή περιοχή, προχώρησε στην υλοποίηση σημαντικών δράσεων και στις 2 πλευρές των συνόρων που είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών 2 δευτεροβάθμιων και 3 πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και αντίστοιχων υποδομών στη Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στον εκσυγχρονισμό του συστήματος διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στο νομό Κιλκίς και στην υλοποίηση δράσεων για το διαβήτη.

Στην ελληνική διασυνοριακή περιοχή ενισχύθηκαν με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 364.000 ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», καθώς και για τα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου, Δροσάτου και το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας. Ο νέος εξοπλισμός περιλαμβάνει συσκευές υπερήχου και πολυκάναλο καρδιογράφο με οθόνη και μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, νέο δίκτυο ιατρικών αερίων για το Γ.Ν Κιλκίς, ακτινολογικά μηχανήματα με σύστημα ψηφιοποίησης εικόνων, καρδιογράφους, απινιδωτές κ.α. Τέλος, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας προμηθεύτηκε και εγκατέστησε το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας TETRA για το σύνολο του στόλου των ασθενοφόρων στον τομέα του Νομού Κιλκίς καθώς και πέντε (5) αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές.

                                                                                                   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ
Διοικητής  της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

To έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση
 και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα