Νέα αποκάλυψη από τον Φαραντούρη για τη χρέωση των τόκων από τις εισπρακτικές
Αποκάλυψη-βόμβα από τον ευρωβουλευτή Νικόλα Φαραντούρη και τη δικηγόρο και η Αριαδνη Νούκα ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τα υπερχρεωμένα του νόμου Κατσέλη, οι εισπρακτικές (servicers) σταμάτησαν να χρεώνουν τόκους διότι τα λογισμικά τους δεν μπορούν να τους υπολογίσουν.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε χθες (6/2) ότι οι τόκοι υπολογίζονται στην μηνιαία ρυθμισμένη όχι και στο σύνολο του δανείου όπως έκαναν μέχρι σήμερα οι εισπρακτικές.
Μεγάλη εκδήλωση σήμερα στην Αθήνα
Με κεντρικό σύνθημα «Φρένο στα funds – Στέγη για όλους» πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα η μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεσιτών.
«Θα συζητήσουμε για την προστασία της στέγης απέναντι στη σύγχρονη κοινωνική μάστιγα της ασυδοσίας των funds και των εισπρακτικών στη χώρα μας και για το στεγαστικό που τεινει να εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα» τονίζουν οι συνδιοργανωτές σε δηλώσεις τους λίγο πριν την εκδήλωση.
«Είναι μια υπερκομματική εκδήλωση με στόχο να ενημέρωσουμε για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, για τις δράσεις φορέων & ενώσεων δανειοληπτών και καταναλωτών, για τις πρωτοβουλίες μας στην Ευρώπη και στα ευρωπαϊκά όργανα και για το φως που έχει αρχίσει να φέγγει στο βάθος του τούνελ», σημειώνουν.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
▪︎ Νικόλας Φαραντούρης, Ευρωβουλευτής, Συντονιστής Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων Ευρ. Κοινοβουλίου
▪︎ Κώστας Τσουκαλάς, Δικηγόρος, Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ
▪︎ Λευτέρης Ποταμιάνος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεσιτών
▪︎ Αριάδνη Νούκα, Δικηγόρος δικαίου αναγκαστικής εκτέλεσης
▪︎ Μαρία Μοσχοπούλου, βι Δικηγόρος Δικαίου Αφερεγγυότητας
Παρεμβαίνουν φορείς και ενώσεις δανειοληπτών και καταναλωτών.