Προχωράει παρακάτω
Το ξεχνά και προχωρά παρακάτω για την εξίσου δύσκολη συνέχεια. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη άφησε σύννεφα στον Ολυμπιακό, αλλά και ξεκάθαρο μήνυμα αυτοκριτικής στα αποδυτήρια.
- Aπό τον Θοδωρή Λινάρδο
Χωρίς διάθεση για δικαιολογίες οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες ανέλαβαν την ευθύνη για την κακή εικόνα στο ντέρμπι και έστειλαν σύνθημα για άμεση αντίδραση.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κυρίως λόγω των επιλογών του. Ωστόσο, το κλίμα που επικράτησε στον Ρέντη κατόπιν ήταν ξεκάθαρο: «Δεν φταίει ο κόουτς, εμείς φταίμε». Οι ποδοσφαιριστές πήραν πάνω τους την ευθύνη για το αποτέλεσμα, αναγνωρίζοντας ότι μετά το γκολ του Παναθηναϊκού η ομάδα έδειξε σαν να σταμάτησε να παίζει. Ο Μεντιλίμπαρ σε αυστηρό τόνο στάθηκε στη νοοτροπία και τη διαχείριση του ντέρμπι.
«Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάναμε μετά το γκολ. Ηταν σαν να χάσαμε τη συγκέντρωσή μας», στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα. Οι παίκτες παραδέχτηκαν τα λάθη τους, ειδικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, εκεί όπου οι επιλογές ήταν βιαστικές. «Εμείς θα το γυρίσουμε» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, με τη συζήτηση να εστιάζεται στην άμεση επιστροφή στις νίκες. Το στοιχείο που θορύβησε τον προπονητή πέρα από το αποτέλεσμα καθαυτό ήταν η εικόνα της ομάδας μετά το 0-1. Η αίσθηση ότι σαν το παιχνίδι να «χάθηκε ψυχολογικά» και όχι αγωνιστικά.
Αυτό ήταν που σήκωσε την περισσότερη ανάλυση. Ο Μεντιλίμπαρ υπογράμμισε ότι η ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως μπορεί να επιστρέφει δυνατά. Οι ποδοσφαιριστές εκμεταλλεύτηκαν και το ρεπό που μεσολάβησε προκειμένου να πάρουν ανάσες. Εξαίρεση αποτελεί ο Πιρόλα, ο οποίος συνεχίζει το ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης με στόχο την επάνοδό του. Από σήμερα η ομάδα επιστρέφει στου Ρέντη και αρχίζει η προετοιμασία για την επικίνδυνη σαββατιάτικη έξοδο στη Λιβαδειά.
Τέλος, για αύριο ορίστηκε η εκδίκαση της απολογίας του Ντάνιελ Ποντένσε για την ομπρέλα που πέταξε – επέστρεψε προς την κερκίδα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μετά τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Παράλληλα, ο άσος του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ, όπως και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, από τη ΔΕΑΒ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Διπλή κλήση επίσης για τον Ολυμπιακό για τα ματς με Αστέρα και Παναθηναϊκό!


