Εκτός ελέγχου η αντιπαράθεση, με τον υπ. Υγείας να την απειλεί ότι θα τη βάλει στη φυλακή. Τον αποκάλεσε «ελεεινό υποκείμενο»
Πεζοδρομιακού επιπέδου είναι πλέον οι αντιπαραθέσεις στη Βουλή, η οποία έχει μετατραπεί από ναό της δημοκρατίας σε θεατρική σκηνή προκειμένου ορισμένοι να κάνουν τα εκτός κοινοβουλευτικού ήθους και έθους σόου τους.
Χθες στην Ολομέλεια εκτυλίχθηκαν σκηνές άνευ προηγουμένου, με τον Αδωνι Γεωργιάδη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανταλλάσσουν αδιανόητες ύβρεις και τον υπουργό Υγείας να βγαίνει εκτός ελέγχου, απειλώντας την πολιτική του αντίπαλο πως θα τη βάλει στη φυλακή!
Το επεισόδιο άρχισε όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, μιλώντας στο νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επιτέθηκε με σκληρούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του Αδωνη Γεωργιάδη, αποκαλώντας τον «ελεεινό υποκείμενο», «φαύλο», ενώ μίλησε για «ξετσίπωτη προσπάθεια εγκωμιασμού» των εργοδοτών που ευθύνονται για τον χαμό των εργαζομένων στη Βιολάντα. Τότε τον υπερασπίστηκε η Νίκη Κεραμέως, ενώ ο ίδιος έσπευσε να καταφτάσει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει ο ίδιος επί προσωπικού, βάζοντας φωτιά στην Ολομέλεια.
Τοξικότητα
Ενημερώνοντας πως την προσεχή Δευτέρα θα καταθέσει μήνυση εις βάρος της, ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε αρχικώς: «Η πολιτική ζωή του τόπου υποφέρει από την παρουσία της. Είστε ό,τι πιο τοξικό, δηλητηριώδες, κακοποιητικό έχει περάσει από τη Βουλή τα τελευταία χρόνια. Εχει μείνει η μισή της Κ.Ο., δεν αποκλείω να μην υπάρχει σε λίγο Κ.Ο., να μείνετε μόνοι σας, καθώς κανένας δεν μπορεί να σας αντέξει», όπως υποστήριξε, ισχυριζόμενος πως ουδέποτε υπερασπίστηκε τη Βιολάντα και τους ιδιοκτήτες της, παρά «σχολίασε μόνο πως είχε καλή φήμη και πως είχε πάρει διεθνή βραβεία».
Οταν την κατηγόρησε, μάλιστα, για τη νυχτερινή της επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να του υποβάλει μήνυση, εκείνη του απάντησε: «Τι κυβέρνηση είναι αυτή βυσματωμένη με το παρακράτος; Πώς ξέρατε για τη μήνυση που σας υπέβαλα πρώτη;». Τότε, ο Αδωνις Γεωργιάδης παρενέβη εκ νέου, ωστόσο οι συνεχείς διακοπές της οδήγησαν σε ένα πρωτοφανούς έντασης ξέσπασμα.
«Φτάνει με αυτήν την τραμπούκο! Δεν την έχω διακόψει αυτήν την ανάγωγη! Δεν θέλω καμία διακοπή από αυτήν τη γελοία! Θα μάθει επιτέλους αγωγή, αυτό που δεν της έμαθαν ο πατέρας της και η μάνα της! Είμαι αυτός που θα σε κλείσει φυλακή, θα σου κάνω 15 μηνύσεις την εβδομάδα! Δεν θα κάνεις εσύ σε μένα το μπούλινγκ που κάνεις σε όλη την Ελλάδα» άρχισε να της φωνάζει, απειλώντας την ευθέως πως θα την κλείσει στη φυλακή. Ο ίδιος υποστήριξε πως έλαβε μήνυμα αστυνομικού, στο οποίο σχολιαζόταν μέχρι και τα ρούχα που φορούσε.
«Θα κάνω τα πάντα για να τελειώσετε!» ανταπάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας μάλιστα «παρακρατική λειτουργία» της κυβέρνησης και ζητώντας την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.