Στις φυλακές οδηγείται 63χρονος μετά την καταδίκη του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε συνολική κάθειρξη 6 ετών για τον θάνατο 51χρονου εργάτη κατά τη διάρκεια παράνομης υλοτομίας στην Αρέθουσα τον Νοέμβριο του 2022. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παράνομη υλοτομία σε βαθμό κακουργήματος και ανθρωποκτονία εξ αμελείας, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, διατάσσοντας την άμεση εκτέλεση της ποινής του η οποία πρωτόδικα είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η σορός του 51χρονου εργάτη εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη στον ορεινό όγκο του δήμου Βόλβης, φέροντας θανατηφόρα τραύματα από αλυσοπρίονο στο πόδι και μεταθανάτιες κακώσεις από άγρια ζώα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 63χρονος τραυμάτισε κατά λάθος τον συνεργάτη του ενώ έκοβαν δέντρα σε δασική έκταση και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε αβοήθητο στο σημείο, πετώντας μάλιστα το κινητό του τηλέφωνο για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μετέβη σε Κέντρο Υγείας για δικά του τραύματα, απέκρυψε το συμβάν, ισχυριζόμενος αργότερα στο δικαστήριο πως λειτούργησε υπό καθεστώς πανικού.
Η δικαστική απόφαση έλαβε υπόψη και τη συνεχιζόμενη παραβατική δράση του 63χρονου, καθώς εις βάρος του εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες για παράνομη υλοτομία στην ίδια περιοχή, ενώ είχε συλληφθεί εκ νέου για το ίδιο αδίκημα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.
ΑΠΕ ΜΠΕ


