Τα ρέστα του!
Πάει για να τσεκάρει το εισιτήριό του! Το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League θέλει να υπερασπιστεί αύριο στην Ανδαλουσία ο Παναθηναϊκός.
- Aπό τον Θοδωρή Λινάρδο
Μετά τη νίκη με 1-0 επί της Μπέτις στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» πάνε στο δεύτερο ματς ενισχυμένοι. Στην αποστολή που μεταβαίνει στην Ιβηρική σήμερα επιστρέφει έπειτα από καιρό ο Κώτσιρας που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.
Ο Ράφα Μπενίτεθ επέλεξε τους 22 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για τη μάχη στη χώρα καταγωγής του, ενώ υπενθυμίζεται πως ο Ζαρουρί είναι τιμωρημένος. Στην «πράσινη» αποστολή βρίσκονται οι: Λαφόν, Κότσαρης, Γείτονας, Καλάμπρια, Κάτρης, Τσιριβέγια, Τουμπά, Σιώπης, Τετέι, Σάντσες, Αντίνο, Μπακασέτας, Ινγκασον, Τσέριν, Σφιντέρσκι, Ταμπόρδα, Ερνάντεθ, Κώτσιρας, Πελίστρι, Τζούριτσιτς, Πάντοβιτς, Κυριακόπουλος.
Στα της χθεσινής προπόνησης, οι «πράσινοι» έδωσαν έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και την τακτική. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ντέσερς, Κυριόπουλος και θεραπεία ο Πάλμερ-Μπράουν. Πιθανό αρχικό σχήμα: Λαφόν, Καλάμπρια, Κάτρης, Ινγκασον, Ερνάντεθ, Κυριακόπουλος, Τσιριβέγια, Σάντσες, Μπακασέτας, Ταμπόρδα, Τετέι.
Ο Τόμπιας Στίλερ, κατηγορίας elite, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τη μεγάλη ρεβάνς ανάμεσα σε Μπέτις και Παναθηναϊκό την Πέμπτη στη Σεβίλλη (22.00) για τους «16» του Europa League. Ο Γερμανός διαιτητής δεν έχει «σφυρίξει» ποτέ αγώνα του «Τριφυλλιού», παρότι έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και συνολικά μετρά 9 ματς με τον Ολυμπιακό, 6 με την ΑΕΚ, 5 με τον ΠΑΟΚ και 3 με την Εθνική ομάδα.
Φέτος έχει διευθύνει δύο ματς Champions League, Σπόρτινγκ – Μπριζ (3-0) και Πάφος – Σλάβια Πράγας (4-1), αλλά και το Ολυμπιακός – ΑΕΚ (2-0) για το πρωτάθλημα. Βοηθοί του θα είναι οι Λάσε Κοσλόβσκι και Μαρκ Μπορς, τέταρτος ο Ματίας Γέλενμπεκ, ενώ στο VAR θα είναι ο Σέρεν Στορκς με βοηθό τον Κρίστιαν Ντίνγκερτ, όλοι τους Γερμανοί.
Ο παλαίμαχος Ισπανός άσος Νταβίντ Σίλβα, που είχε τον Πελεγκρίνι προπονητή στη Σίτι, μίλησε στην «AS» για τη ρεβάνς της Μπέτις με τον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η ισπανική ομάδα μπορεί να ανατρέψει το 1-0 του ΟΑΚΑ, αν και δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο της. Θυμίζουμε πως το «Τριφύλλι» θα έχει μαζική υποστήριξη των οπαδών του στην Ισπανία, καθώς ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στην Ιβηρική.


