Μίλησε για διαιτησία και Euroleague
Εβαλε τα πράγματα σε τάξη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με επίσημη δήλωσή του ξεκαθαρίζει τα πράγματα έπειτα από τις φήμες για το T-Center, αναφέρεται στη διαμαρτυρία προς τη Euroleague αλλά και το Game 5 με τη Βαλένθια.
- Aπό τον Γιάννη Κάρμα
Αναλυτικά: «Θεωρώ σημαντικό κι αυτή τη φορά, όπως πάντα επιλέγω να κάνω, να ξεκαθαρίσω ορισμένα θέματα μια και καλή. Ακούω διάφορες φήμες περί ακαταλληλότητας του γηπέδου μας λόγω τεχνικών ζητημάτων. Τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Εχουν επενδυθεί δεκάδες εκατομμύρια ιδιωτικών κεφαλαίων (και όχι κρατικού χρήματος) για να συντηρηθεί, ανακαινιστεί και καταστεί πρότυπο μια εγκατάσταση 30 ετών.
Δεν γνωρίζω οι φήμες που κυκλοφορούν τι στόχο έχουν, αλλά εφιστώ την προσοχή όλων τις πονηρές αυτές μέρες, ώστε να μην αποπροσανατολιζόμαστε από το πιθανό τρολάρισμα κάποιων. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το Final 4 της Αθήνας θα είναι η αρτιότερη και πιο εντυπωσιακή διοργάνωση που έχει διεξαχθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ανεξαρτήτως συμμετεχουσών ομάδων! Ως προς την ουσία του αγωνιστικού της ομάδας μας. Οπως όλοι γνωρίζουν, η ΚΑΕ νομίμως έστειλε πλήρες υλικό με τις κατ’ αυτήν προβληματικές φάσεις των αγώνων με τη Βαλένθια στην Ευρωλίγκα και τους αρμοδίους αυτής.
Δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση στο αίτημα του Παναθηναϊκού για διερεύνηση. Σε μια σειρά τόσο κρίσιμων αγώνων, η ανάγκη πλήρους διαφάνειας και εξάλειψης ερωτηματικών είναι βασική προτεραιότητα και θέλω να ελπίζω ότι άμεσα θα απαντηθούν όσα έχουν τεθεί. Τέλος, οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι παίκτες και το προπονητικό μας επιτελείο, πρέπει να μείνουν απερίσπαστοι στην ολοκλήρωση του έργου τους. Οι άνθρωποι της Βαλένθια απόλαυσαν μια άριστη φιλοξενία στο Telecom Center και αυτό απαιτούμε να συμβεί και σε εμάς».
Οσον αφορά το αγωνιστικό, με μοναδικό απόντα τον Κώστα Σλούκα, που αναρρώνει από την αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο, ολοκληρώθηκε η προπόνηση του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα (11/5) στο Telekom Center Athens. Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν στην Αθήνα και σήμερα το πρωί, ενώ το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την Ισπανία, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη Βαλένθια (13/5, 22.00) στο καθοριστικό Game 5 των playoffs της Euroleague το οποίο δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Final 4 της Αθήνας. Οσον αφορά τη Βαλένθια, ο Μπράξτον Κι τραυματίστηκε στο πρόσωπο στο παιχνίδι των «νυχτερίδων» με την Μπασκόνια, αλλά θα είναι έτοιμος για το κρίσιμο Game 5 με τον Παναθηναϊκό για τα play offs της Euroleague.
