O εκλεκτός
Αλλαγή νοοτροπίας και σελίδας! Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον εκλεκτό του και αυτός είναι ο Γιάκομπ Νέστρουπ. Ο Δανός είναι προ των πυλών του «Τριφυλλιού», καθώς η περίπτωσή του έχει προκριθεί και ουσιαστικά έπαιζε για μέρες μόνος του για τη θέση.
- Από τον Θοδωρή Λινάρδο
Για τον 38χρονο Σκανδιναβό έπαιξαν ρόλο όσα άκουσαν οι άνθρωποι της ομάδας από τον Κάρλος Ζέκα και τον Παντελή Χατζηδιάκο, οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του στην Κοπεγχάγη.
Ο Νέστρουπ, αν και νεαρός τεχνικός, έχει κατακτήσει δύο νταμπλ με την Κοπεγχάγη, ξεχωρίζοντας για το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που υιοθετεί στο σύστημά του. Είναι στο ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας του, άρα διψασμένος για επιτυχίες και έτοιμος για το επόμενο βήμα, μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Κοπεγχάγη. Ως ποδοσφαιριστής πέρασε από τους πρωτευουσιάνους και από τη Νορβηγία.
Οι «πράσινοι» θέλησαν να κινηθούν για ένα άφθαρτο όνομα, με όρεξη, κίνητρο και φρέσκες ιδέες στη νέα εποχή. Είναι σίγουρα ένα στοίχημα και για τις δύο πλευρές και συνάμα μία πρόκληση. Ταυτόχρονα έμοιαζε τυπικό θέμα το να ολοκληρωθεί η συνεργασία Παναθηναϊκού – Μπενίτεθ και ο Ισπανός αποχωρεί με παχυλή αποζημίωση.
Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνοντας τα playoffs της Super League στην τέταρτη θέση πήρε το «εισιτήριο» για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League και θα χρειαστεί τρεις προκρίσεις ως τη league phase. Πάντως, γνωρίζει ήδη και τους σίγουρους πιθανούς αντιπάλους του, με την εικόνα να διαμορφώνεται καλύτερα, όταν θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα: Βαραζντίν (Κροατία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Πάξι (Ουγγαρία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Τσερκάσι (Ουκρανία), Ζελέζνιτσαρ Πανσέβο (Σερβία), Κόπερ (Σλοβενία), Μπράβο (Σλοβενία), Τουράν Τοβούζ (Αζερμπαϊτζάν), Βαλούρ (Ισλανδία), Αουντα (Λετονία), Σέλμπουρν (Ιρλανδία), Κόλερεϊν (Βόρεια Ιρλανδία).

