Στις θέσεις τους βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (29/5) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, καθώς άνοιξε επίσημα η αυλαία των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Φέτος, οι περίπου 100.000 μαθητές διεκδικούν μία από τις 68.788 διαθέσιμες θέσεις στα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027.
Το πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Μετά τη σημερινή πρεμιέρα στη Νεοελληνική Γλώσσα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ συνεχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου με τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Ακολουθούν τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ενώ ο κύκλος των βασικών μαθημάτων κλείνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου με την Ιστορία, τη Φυσική και την Οικονομία. Τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδιο, μουσικά μαθήματα) θα διεξαχθούν από τις 16 έως τις 25 Ιουνίου, ενώ οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ τοποθετούνται από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου.
Όσον αφορά τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), οι Πανελλαδικές κάνουν εκκίνηση αύριο, Σάββατο 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, εξετάζονται στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) στις 2 Ιουνίου. Τα μαθήματα ειδικότητας έχουν προγραμματιστεί να εξεταστούν σταδιακά στις 4, 6, 9, 11, 13 και 15 Ιουνίου. Και για τα ΕΠΑΛ η ώρα έναρξης της διαδικασίας είναι 08:30, με τρίωρη διάρκεια εξέτασης, εξαιρουμένου του Αρχιτεκτονικού Σχεδίου (6/6) που διαρκεί τέσσερις ώρες.
