Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα Παρασκευή, από τις 19:00 έως τις 22:00, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας που διαμορφώνονται λόγω της υπερφόρτωσης του λιμανιού, ενώ προειδοποιεί με κλιμάκωση των μέτρων.
Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρίσκεται η πλήρης αδυναμία των υφιστάμενων υποδομών να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό των πλοίων που έχουν εγκριθεί για τη φετινή περίοδο. Αν και η επίσημη πολιτική ελλιμενισμού του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας (ΟΛΡ) επιτρέπει τη διανυκτέρευση το πολύ τεσσάρων πλοίων, η προσθήκη δύο επιπλέον ταχυπλόων της SeaJets ανέβασε τον συνολικό αριθμό των σκαφών που πρέπει να εξυπηρετηθούν στα επτά, δημιουργώντας μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση.
Η τρέχουσα κρίση αναδεικνύει ένα διαχρονικό θεσμικό έλλειμμα, καθώς το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και το Υπουργείο Ναυτιλίας εγκρίνουν μαζικά δρομολόγια κατά τους θερινούς μήνες, χωρίς να εξετάζουν αν υπάρχουν οι ανάλογες θέσεις ελλιμενισμού και διανυκτέρευσης. Η επιβάρυνση αυτή μετακυλίεται τελικά στα πληρώματα των συμβατικών πλοίων. Επειδή τα ταχύπλοα δεν διαθέτουν καμπίνες ενδιαίτησης και απαιτούν πρόσθετη στελέχωση αν μείνουν εκτός λιμένα, επιλέγεται σταθερά η λύση να μένουν στο αγκυροβόλιο δύο συμβατικά επιβατηγά-οχηματαγωγά, αναγκάζοντας τους ναυτικούς σε 24ωρη παραμονή πάνω στο πλοίο.
Η εναλλακτική λύση της μεθόρμισης στο Λαύριο, την οποία ήδη χρησιμοποιούν δύο πλοία, συνεπάγεται υψηλό λειτουργικό κόστος. Το κόστος αυτό επιβαρύνει δυσανάλογα τα συμβατικά πλοία που στηρίζουν τις γραμμές όλο τον χρόνο και όχι μόνο κατά την κερδοφόρα θερινή σεζόν.
Τα ημίμετρα του ΟΛΡ
Για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο ΟΛΡ αποφάσισε να εφαρμόσει ένα σύστημα κυκλικής εναλλαγής για τα πλοία που μένουν εκτός λιμανιού. Βάσει αυτού του σχεδιασμού, δύο ταχύπλοα και δύο συμβατικά θα παραμένουν εντός του λιμένα, ενώ τα υπόλοιπα δύο συμβατικά θα εναλλάσσονται στη διανυκτέρευση στο αγκυροβόλιο. Συγκεκριμένα, το «Αικατερίνη Π» θα μοιράζεται τη θέση με το «Fast Ferries Andros» και το «Superferry» με το «Andros King». Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ισονομία μεταξύ των εταιρειών και βελτιώνονται οι συνθήκες, καλώντας παράλληλα τις εταιρείες να ρυθμίζουν την τροφοδοσία τους τις ημέρες που βρίσκονται προβλήτα.
Καταγγελίες για κινδύνους ασφάλειας
Η λύση αυτή βρίσκει παντελώς αντίθετους τους ναυτικούς. Η ΠΕΝΕΝ κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες και χαρακτηρίζει σκανδάλωσες το γεγονός ότι επιχειρείται η εξυπηρέτηση επτά πλοίων σε μόλις πέντε θέσεις πρόσδεσης.
Η Ένωση στρέφει τα βέλη της κατά των αρχών, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της: «Πρόκειται για τριτοκοσμική κατάσταση για την οποία έχουν ευθύνη η Κυβέρνηση- ο Β. Κικίλιας, το Λιμεναρχείο Ραφήνας και ο ΟΛΡ». Η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί ότι το αγκυροβόλιο της Ραφήνας στερείται θεσμικής αναγνώρισης και βασικών υποδομών, με αποτέλεσμα σε περίπτωση ατυχήματος ή κακοκαιρίας να μην υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, ούτε καν διαθέσιμο ρυμουλκό για την αποφυγή πρόσκρουσης στα βράχια.
Στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πληρωμάτων στις 20:30, έξω από το πλοίο «Αικατερίνη Π».
