Επιμένει η Ντόρα: «Στόχος του Σαμαρά να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση»
Η βουλευτής της ΝΔ επιχειρεί να απαντήσει στη κριτική του πρώην πρωθυπουργού, με εμφανή ενόχληση για την υπενθύμιση της εσωκομματικής της ήττας το 2009
Σε νέα επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει την κριτική που της άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε αποφασισμένη να συντηρήσει την ένταση, καταλογίζοντάς του ευθέως πρόθεση υπονόμευσης της κυβερνητικής παράταξης.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, η πρώην υπουργός κλήθηκε να τοποθετηθεί για το βίντεο του κ. Σαμαρά, στο οποίο ανέφερε αιχμηρά πως η ίδια δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την ήττα της στις εσωκομματικές κάλπες της ΝΔ το 2009. Αντιδρώντας έντονα και ανασύροντας μνήμες της δεκαετίας του ’90, υποστήριξε ότι η πολιτική διαδρομή δεν παραγράφεται. «Η πολιτική ιστορία του καθενός έχει ήδη γραφτεί και δεν αλλάζει. Ο Σαμαράς πριν 17 χρόνια, η ΝΔ του συγχώρεσε ότι έριξε μια κυβέρνηση και τον έκανε πρόεδρο και πρωθυπουργό. Η ιστορία του από το 1990 είναι γνωστή και θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη δυναμική του νέου πολιτικού φορέα του Αντώνη Σαμαρά και το εάν αυτός θα προκαλέσει φθορά στο κυβερνών κόμμα, η κυρία Μπακογιάννη παραδέχτηκε εμμέσως τον πολιτικό αντίκτυπο των κινήσεών του, σημειώνοντας: «Αυτός είναι ο στόχος του. Αν θα κάνει ζημιά, θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός, όταν προσέλθει στις κάλπες. Εδώ είμαστε και θα το δούμε». Όταν ρωτήθηκε για τη δική της στάση, επικαλέστηκε το κομματικό συμφέρον, αναφέροντας πως η ίδια αποδέχθηκε την επιστροφή του στη ΝΔ βάζοντας την παράταξη μπροστά, κάτι που, όπως υποστήριξε, δεν κάνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός.