Απόλυτος εμπαιγμός και άνευ προηγουμένου υποκρισία από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος δηλώνει τώρα πως δεν θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία του, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες διατράνωνε πως δεν θα απολογηθεί σε κανέναν «κερατά».
Ο «γαλάζιος» βουλευτής και πρώην Ευρωπαίος επίτροπος με υπόμνημά του ισχυρίστηκε χθες στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής πως ουδέποτε θέλησε να κρυφτεί από τις βελγικές Αρχές, δηλώνοντας απολύτως στη διάθεσή τους, ενώ, όταν ξέσπασε η βόμβα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του λόγω της εμπλοκής του στη σκανδαλώδη υπόθεση του QatarGate, κατέθεσε προσφυγή, ζητώντας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος του οι βελγικές δικαστικές Αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τελέσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και αμφισβητώντας τη νομιμότητα του εντάλματος.
Χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του και μάλιστα ομοφώνως. Τι υποστήριξε ο ίδιος στο υπόμνημα που κατέθεσε, αποδεικνύοντας ότι η συνολική στάση του βρίθει αντιφάσεων; «Δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω τη βουλευτική μου ιδιότητα ως μέσο αποφυγής της δικαστικής διερεύνησης. Επαφίεμαι πλήρως στην κρίση της αρμόδιας επιτροπής ως προς το αίτημα άρσης της ασυλίας μου».
Μάλιστα, με φόντο την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου για τις αρχικές ντροπιαστικές δημόσιες δηλώσεις του περί «κερατάδων», αλλά και με αφορμή την απαξιωτική συμπεριφορά του το ’25, όταν προκλητικά απέφυγε τη βελγική Δικαιοσύνη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλου ισχυρίστηκε πως, όταν τον κάλεσαν πέρυσι οι βελγικές Αρχές προκειμένου να εξεταστεί, δεν είχε ως στόχο να μη δώσει εξηγήσεις, αλλά επρόκειτο για μια στάση που βασίστηκε στη νομική εκτίμηση και στρατηγική που υποδείχθηκε τότε από τους νομικούς του συμβούλους.
«Τώρα εκτιμώ ότι, εάν είχα ανταποκριθεί στην αρχική πρόσκληση του 2025, όπως προσωπικά θα εκτιμούσα, θα είχα ήδη προσέλθει ενώπιον των βελγικών Αρχών, θα είχα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και θα είχα καταθέσει όλα τα στοιχεία που διαθέτω. Πιστεύω ότι τότε η υπόθεση θα είχε εξελιχθεί ομαλά και δεν θα είχαμε φθάσει στη σημερινή διαδικαστική κατάσταση» ισχυρίζεται ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια θα αποφασίσει οριστικά για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. με ονομαστική ψηφοφορία μετά το καλοκαίρι.
