Η ηθοποιός Κατερίνα Μουτσάτου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την πολιτική κίνηση Ελπίδα για τη Δημοκρατία, μέσα από δήλωσή της.
Μέχρι πρότινος, η κ. Μουτσάτου συμμετείχε στην Ομάδα Πολιτισμού του κόμματος υπό την ηγεσία της Μαρίας Καρυστιανού.
Στη δήλωσή της, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους συνεργάτες και τα μέλη του κινήματος με τα οποία είχε την τιμή να συνεργαστεί, καθώς και προς ορισμένους από τους συναδέλφους της ομάδας.
«Ήταν προνόμιο να πορευτώ μαζί με ανθρώπους που έχουν όραμα και αγωνίζονται για υψηλά ιδανικά. Νιώθω τυχερή που μπόρεσα να συνεισφέρω με τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου σε αυτή την προσπάθεια.
Εύχομαι σε όλους δύναμη και υπομονή στον δύσκολο αυτό δρόμο, σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται και στην οποία ανήκουμε όλοι ανεξαιρέτως. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για το κοινό μας όνειρο: δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση», αναφέρει η ηθοποιός.
Παράλληλα, ανακοίνωσε την αποχώρησή της και η Μαρία Ιωαννίδου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία. Σε δική της δήλωση, ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες και φίλους για τη συνεργασία και τις στιγμές που μοιράστηκαν.
«Ο κύκλος αυτός για μένα κλείνει σήμερα, αλλά κρατώ μόνο εκτίμηση για όλους σας και εύχομαι το κίνημα να πετύχει τους στόχους του. Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή συνέχεια. Ελπίζω οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν στο μέλλον, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν», τόνισε.
Και οι δύο αποχωρήσεις σηματοδοτούν αλλαγές στο εσωτερικό της Ελπίδας για τη Δημοκρατία, ενώ οι δύο γυναίκες δηλώνουν ότι παραμένουν αφοσιωμένες στα ιδανικά που πρεσβεύουν.