Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά που ξεσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/08) στην περιοχή Σήμαντρα Χαλκιδικής.
Για την αντιμετώπιση του μετώπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 2ης ΕΜΟΔΕ. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ πολύτιμη είναι και η συνδρομή του Δήμου Πολυγύρου, που διαθέτει υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Συνεχής επιτήρηση και έρευνα για τα αίτια
Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) παρακολουθεί αδιάλειπτα την εξέλιξη της φωτιάς μέσω drone που μεταδίδει ζωντανή θερμική και οπτική εικόνα από το πεδίο. Σημειώνεται ότι η Χαλκιδική βρισκόταν σήμερα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3).
Παράλληλα, στο σημείο έχει ήδη κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Χαλκιδικής, προκειμένου να διερευνήσει τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το συμβάν.
(Το άρθρο αυτό γράφτηκε με τη βοήθεια εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης υπό την επιμέλεια δημοσιογράφου.)

