Ξέσπασμα με… πεντάρα η ΑΕΚ

Επέστρεψε εμφατικά στο πρωτάθλημα

Με κυριαρχική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος η ΑΕΚ έκανε πάρτι με σκορ 5-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, επιστρέφοντας στις νίκες μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο Champions League.

  • Από τον Γιάννη Κάρμα

Ο Μουκουντί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 3′, ο εξαιρετικός Κοϊτά στο 23’… χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και σκόραρε, ενώ το 3-0 πέτυχε ο Ζίνι με σουτ. Στο 56′ βρήκε δίχτυα και ο Βάργκα με πέναλτι, το οποίο ήταν ξεκάθαρο σε ανατροπή μαρς του Ζίνι αλλά δεν το έδωσε ο Φίτσας και τον κάλεσε το VAR να το διορθώσει. Στις καθυστερήσεις ο Ζούμπκοφ έγραψε το 5-0 με τρομερό σουτ! Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει μετατραπεί σε οχυρό για την ΑΕΚ, η οποία κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στα εντός έδρας παιχνίδια της τη φετινή σεζόν. Μετά και την επιβλητική νίκη επί του Παναιτωλικού, η «Ενωση» συμπλήρωσε επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην «Allwyn Arena». Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σημειώσει 30 γκολ, ενώ έχουν δεχτεί μόλις ένα σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ διατηρεί ανέπαφη την εστία της, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και απολογισμό τερμάτων 17-0.

O Μάρκο Νίκολιτς τόνισε μετά το ματς: «Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, με πολύ υψηλά επίπεδα έντασης και ενέργειας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μέχρι το 15ο λεπτό, με το σκορ στο 1-0, θα μπορούσαμε πολύ άνετα να έχουμε σκοράρει τρία και τέσσερα γκολ. Καταπληκτική ατμόσφαιρα, όλοι οι παίκτες έπαιξαν εξαιρετικά. Επιστρέψαμε στις νίκες και συνεχίζουμε. Προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ».

Διαιτητής: Βασίλης Φίτσας (Πρέβεζας – Λευκάδας).

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Μπρινιόλι, Πήλιος (80′ Λυκογιάννης), Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Κάιρινεν (62′ Μαρίν), Βιτάλις, Μάνταλος (62′ Κουτέσα), Κοϊτά, Ζίνι (68′ Ζούμπκοφ), Βάργκα (62′ Γιόβιτς).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ξενόπουλος, Μανρίκε, Κόγιτς, Στάγιτς, Προδρομίτης, Νακάμπα (46′ Νικολάου), Εράκοβιτς (86′ Ολσον), Εστέμπαν, Μπάσι (46′ Αλεξιτς), Οπόκου (74′ Τζενεπό), Μεχία (74′ Μπάτζι).