Α ρε κατακαημένη Δεξιά και άλλες περιπέτειες

Το 1964, ο Κώστας Βίρβος έγραψε τους στίχους και ο Γιώργος Μανισαλής την μουσική. Έτσι μας προέκυψε μια μεγάλη λαϊκή επιτυχία που τραγούδησαν ο Πέτρος Αναγνωστάκης και η Ρούλα Καλάκη. Τίτλος του τραγουδιού «Μέσα σε μια νύχτα»

  • Του Χρήστου Μπολώση

Σε μια νύχτα μού ’χεις κάνει άσπρα τα μαλλιά,

μαύρη την καρδιά.

Σε μια νύχτα μού ’χεις κάνει το φτωχό κορμί,

σαν το δέντρο που το κάψαν χίλιοι κεραυνοί.

Γιατί με πρόδωσες, γιατί;

Να ’ταν η θάλασσα μελάνι, να ’ταν κι ο ουρανός χαρτί,

πάλι δε χώραγε να γράψω, τι τράβηξα τη νύχτα αυτή.

Γιατί με πρόδωσες, γιατί;

Αυτό απεδείχθη ένα άκρως αλληγορικό και προφητικό τραγούδι, το οποίο έμελλε να επαληθευτεί 10 χρόνια μετά. Το 1974.

Στην συνέχεια θα εξηγήσουμε τι είναι και πώς είναι, που έλεγε και ο Μπάγεβιτς, μια και πλησιάζουν οι εκλογές που θα κληθούμε να ψηφίσουμε αυτό που πιστεύουμε και όχι το «αναγκαίο κακό» ή το «μη χείρον βέλτιστον»

Τον Ιούλιο του 1974 ως γνωστόν, απελευθερωθήκαμε από τα σιδερένια δεσμά της Χούντας, αναπνεύσαμε και συνέβη κάτι, που είχε να συμβεί από το 1913. Διπλασιάστηκε ο πληθυσμός της Ελλάδος, χωρίς όμως να διπλασιασθεί και το έδαφός της.

Να λοιπόν το αλληγορικόν του άσματος. Όπως μέσα σε μια νύχτα από κατράμι που ήταν τα μαλλιά του ποιητή έγιναν άσπρα, η δε καρδιά από ροδαλή ροδαλή έγινε πίσσα, ούτω πώς και ο πληθυσμός της Ελλάδος, από 9 εκατομμύρια χουντικοί, έγιναν 9 εκατομμύρια αντιστασιακοί. Ακόμα και υπουργοί επί χούντας, μας προέκυψαν αντιστασιακοί. Ένας εξ αυτών είπε στον ταλαιπωρημένο γράφοντα ότι δέχθηκε την υπουργοποίησή του κατόπιν εγκρίσεως του «Εθνάρχου νο 2» Καραμανλή. Έκτοτε παρουσιάστηκαν και τα πρώτα προβλήματα με τα αυτιά μου…

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην μεταπολίτευση και τότε ήταν που κηρύχτηκε ανηλεής πόλεμος κατά της παραδοσιακής και πατριωτικής δεξιάς και πρωτοφανές κανάκεμα  της Αριστεράς.

Ας δούμε τα γεγονότα.

Επί «Εθνάρχου νο 2» νομιμοποιήθηκε, άνευ όρων το ΚΚΕ, το οποίο ουδόλως απομακρύνθηκε από την γραμμή του, η οποία παραμένει αταλάντευτη από το… 1918. Πλήρως εναρμονισμένη με το σήμερα δηλαδή και άκρως εκμοντερνισμένη…

Για να πάρετε μια ιδέα, σας παραθέτω δύο χαρακτηριστικά κείμενα από το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που συντάχτηκε τον Απρίλιο του 2013 και το οποίο θα το βρείτε ολόκληρο στην διεύθυνση:

https://www.kke.gr/export/sites/default/.galleries/docs/Programma.pdf

Κείμενο 1ο: «Η πάλη, για την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, είναι αναπόσπαστη από την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των σχεδίων του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου, της κερδοφορίας του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου». (σελίδα 4)

Κείμενο 2ο: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο». (σελίδα 7)

Πέραν αυτών σιγά σιγά εξοβελίστηκε ο όρος «κομμουνιστής» και πλέον εκτός από τον κ. Κουτσούμπα και τις παραφυάδες αυτού, όλοι οι άλλοι (ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-μλ, μλ-ΚΚΕ, ΚΚΕ ογκρατέν, ΚΚΕ σάλτσα ντομάτα με μανιτάρια κ.λπ) είναι «Αριστεροί» που θα πει ντύσιμο λαϊκής αγοράς, τσιμπούκι, μαλλί αλά κυρία Γαϊτάνη (την θυμάστε;) και ουδεμία σχέσιν έχοντες με κονσερβοκούτια Μελιγαλάδες, Πηγάδες  και τέτοια. Βέβαια δεν έχουν σχέση ούτε με τη θρησκεία, αλλά αυτό δεν ενοχλεί ιδιαιτέρως την Εκκλησία. Μισούν την αριστεία και ευχαρίστως θα έντυναν τους μαθητές και τις μαθήτριες με στολές της Κίνας του Μάο, αλλά κρατιούνται.  Έχουν πάρει διαζύγιο με την ιστορία και απεδείχθησαν μάστορες στο ξεπούλημα Εθνικού εδάφους και μάλιστα χωρίς πόλεμο. Λίγο τόχετε αυτό; Εγχείρηση πάνω απ’ τα ρούχα, όπως έλεγε ο τρελός (Νικήτας Πλατής ) στον Θοδωράκη (Ντίνο Ηλιόπουλο) στον «Φίλο μου τον Λευτεράκη»

Όμως επί «Εθνάρχου Νο 2 δεν ξεσάλωσε μόνον η Αριστερά. Πνίγηκε και η καλώς νοουμένη Δεξιά.

Από δω και πέρα τι γίνεται; Ας δούμε μερικά.

Τελετές μνήμης

Στις αρχές της μεταπολιτεύσεως, στην τελετή μνήμης για τα Δεκεμβριανά στου «Μακρυγιάννη», την πρώτη Κυριακή εκάστου Δεκεμβρίου,  ο κόσμος έφτανε μέχρι της Πλατεία Συντάγματος.  Σιγά σιγά και για να μη δυσαρεστείται η Αριστερά, αυτά μας τελείωσαν και φθάσαμε στο σημείο η τελετή να πραγματοποιείται παρουσία μερικών «νοσταλγών» με ολοκληρωτική απουσία των υποτιθέμενων «δεξιών» κυβερνήσεων, αφού οι ηγέτες της εκδίδουν «απαγορευτικό».

Μόνο όταν ήταν δήμαρχος ο Νικήτας Κακλαμάνης, έστελνε στην τελετή τμήμα της ορχήστρας του Δήμου. Προφανώς σεβόταν τον εαυτό του και μπράβο του.

Για βγείτε σήμερα όξω και πείτε σε φίλους σας ότι είστε Δεξιός να δείτε την αντίδρασή τους. Μερικοί θα κουνήσουν το κεφάλι με σημασία (σαν να λένε «πάει αυτός την ψώνισε…»), άλλοι θα κουνηθούν απ΄ τη θέση τους σαν να βλέπουν αερικό. Μερικοί θα κρυφογελάσουν και οι όψιμοι νεοφιλελέδες νεοδημοκράτες θα αποφανθούν: «Τώρα πάνε αυτά, τελείωσαν. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Τώρα έχουμε την κλιματική αλλαγή να ασχοληθούμε», που λέει και ο Σκέρτσος, αλλά και να τιμήσουμε τους αγώνες (τους ποιούς;) αγώνες της Αριστεράς να βάλουμε μερικούς άθεους στα ψηφοδέλτιά μας και άλλα χαρούμενα και… προοδευτικά. Το ότι «αυτά» δεν τελείωσαν  και για τους κομμουνιστές, πολύ λίγη σημασία έχει.

Δεν σας λέω να βγείτε και να πείτε ότι είστε «Ακροδεξιός». Τότε φίδι που σας έφαγε και μάλιστα ολίγον κολοβό. Θα τσιρίξουν οι πάντες. Ο φασίστας ο χουντικός ο, ο, ο… Δεν αποκλείεται δε και  ο δημοκράτης σ. Κουτσούμπας, να σκαρώσει καμιά διαδηλωσούλα.

Φυσικά δεν μιλάμε για Γράμμο – Βίτση ή τη Μάχη της Φλώρινας; Αυτά οι κομμουνιστές, οι συνοδοιπόροι τους, αλλά και οι νεοφιλιλέδες τα έχουν εξορίσει εις στο πυρ το εξώτερον.

Εκκλησία

Σχεδόν υπό διωγμό τελεί και η Ορθόδοξη πίστη μας. Θέλετε μερικά δείγματα; Ιδού αυτά: Η κα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μια απέχθεια σε ό,τι αφορά Σταυρό, Ευαγγέλιο και άλλα σκοταδιστικά και το δείχνει. Βέβαια το ότι έδωσε θρησκευτικό όρκο για να αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντα και να εισπράττει τον παχυλότατο μισθό της, λίγη σημασία έχει. Είπαμε, άλλο ιδεολογία και άλλο τσέπη. Το πιστεύει ακραδάντως αυτό και ο σ. Παπαδημούλης.

Για θυμηθείτε και το κυνηγητό της θρησκείας μας τον καιρό της πανδημίας; Εκκλησίες σφραγίστηκαν, Δεσποτάδες σύρθηκαν στα δικαστήρια, περιφορές Επιταφίων έγιναν μεσημεριάτικα και Ανάσταση στις 9 το βράδυ, διότι ως γνωστόν ο κορονοϊός έβγαινε  τσάρκα μετά τις 10 το βράδυ και άλλα ευτράπελα. Μα, θα πείτε, υπήρχε μέγας κίνδυνος και η υγεία πάνω απ όλα. Θα είχατε απόλυτο δίκιο αν δεν υπήρχαν εκείνες οι πρωτομαγιάτικες παραστάσεις, τύπου μπαλέτων Κίρωφ, του ΚΚΕ που θύμιζαν τις επί σοβιετίας γιορτές στην Κόκκινη Πλατειά. Αυτές, η μοβόρικια κυβέρνησή μας, δεν τόλμησε να τις  απαγορεύσει. Άλλωστε κι΄ αυτή κάτι ποδηλατάδες και κάτι τσίπουρα τα απόλαυσε…

Έχετε προσέξει πώς κάνει τον σταυρό του μεγαλόσχημος πολιτικός μας; Αν όχι να σας το θυμίσω. Η πρώτη κίνηση των τριών (Μεγάλος, Δείκτης, Μεσαίος) ενωμένων δακτύλων, κανονικά στο μέτωπο. Από δω και ύστερα αρχίζουν  τα ευτράπελα. Η δεύτερη κίνηση βυθίζεται κάτω από τον αφαλό και λίγο πιο πάω από τα, ξέρετε ποια. Η τρίτη κίνηση, στην ίδια γεωγραφική περιοχή  με την προηγουμένη. Ένας Μωυσής, θα πρέπει να κάνει κανονικά τον σταυρό του δεν νομίζετε;.

Τέλος, να θυμίσω ότι αυτή η κυβέρνηση  έχει στις τάξεις της δύο άθεους, οι οποίοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Τον υφυπουργό Κοινωνικής Ανάπτυξης κ. Τσακλόγλου και την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών κα Καλλιόπη Σπανού. Με τις υγείες μας και εις ανώτερα.

Και πάμε παρακάτω.

Λαθραίοι κ.λπ.

Πώς λέγεται αυτός που χωρίς επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα μπαίνει σε μια άλλη χώρα; Λαθρομετανάστης. Και τι συνέπειες έχει; Κλείνετε στο φρέσκο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να απελαθεί. Εδώ τι έχουμε; Ουδείς είναι λαθραίος. Άπαντες είναι ευπαθείς, που φεύγουν από τις πατρίδες τους χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, ή έτσι νομίζουμε, διότι στην πραγματικότητα συντρέχει σοβαρότατος λόγος και ελπίζω να μη χρειαστεί να τον μάθουμε. Αυτοί λοιπόν, αφού δώσουν ένα σκασμό λεφτά  (με τα οποία θα ζούσαν άνετα δέκα ζωές στις χώρες τους), στους διακινητές και διασχίσουν 5-6 χώρες, φθάνουν στην δύστυχη πατρίδα μας ή για να επενδύσουν τα χρήματά τους ή για να φροντίσουν για την αύξηση του ελληνικού πληθυσμού ή, απλώς, για να λιαστούν ή για όλα μαζί…

Προσοχή προσοχή: Όποιος αποκαλέσει «λαθρομετανάστες» τους λαθρομετανάστες, κινδυνεύει με λιντσάρισμα. Θα τους λέτε «ευπαθείς». Έτσι τους λέει και ο Πάπας. Θυμάστε εκείνη την θεατρινίστικη χειρονομία να πάρει μαζί του μια οικογένεια… ευπαθών; Δεν πιστεύω ότι τους κοίμιζε και στις ιδιαίτερες κρεβατοκάμαρές του…

Επίσης τους Ρομά δεν θα τους λέτε ποτέ πλέον «γύφτους», ασχέτως αν αυτοί το προτιμούν…

Εθνικά Θέματα

Οι πρωταθλητές του αθλήματος «ξεπουλήστε ό,τι ξεπουλιέται» είναι το ΠΑΣΟΚ  του ΓΑΠ αρχικώς, το οποίο μας κατσίκωσε τα μνημόνια για να… σωθούμε από τη πτώχευση, που μας έχουν οδηγήσει οι ίδιοι υποψήφιοι … σωτήρες μας. Στην συνέχεια ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ξεπούλημα της Μακεδονίας  μας. Εδώ να πούμε ότι η Φυρομία, έχει παραβιάσει σε τουλάχιστον 200 περιπτώσεις την συμφωνία, αλλά εμείς οι μεγαλόψυχοι την συγχωράμε και πάμε γι’ άλλα. Τελευταίο συχώριο, είναι η άδεια που τους δώσαμε να φτιάξουν σωματείο για την διατήρηση και διάδοση της… Μακεδονικής Γλώσσας. Μωρέ δεν πάει να φωνάζει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).  Σε λίγο θα τους δώσουμε και χρήματα να φτιάξουν και το κτίριο του… Ινστιτούτου.

Τέλος την σκυτάλη παίρνει η «δεξιά»  ΝΔ, η οποία θα το κάνει το ψυχικό, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις στελεχών της.

Προεξάρχουσα η πρωθυπουργική αδελφή κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει ταμπού με την Χάγη και ότι η Τουρκία πρέπει να πάρει μερικά νησιά (δεν διευκρίνισε πόσα και ποια, ενώ ο κ. Ζουράρης παλιότερα ήταν πιο σαφής, που είχε μιλήσει για 7 με 8) διότι έχει πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής στο Αιγαίο. Κάνει ότι λησμονεί η κα Ντόρα ότι σε δικαστήριο καταφεύγεις όταν παραδέχεσαι ότι κάτι είναι αμφισβητούμενο και ζητάς την βοήθεια των δικαστών.

Εξ’ άλλου ο κ. Γρηγόρης  Ψαριανός, ο οποίος ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,   πέρασε από ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι και βρήκε απάγκιο λιμάνι στην ΝΔ με την οποία όμως δεν κατόρθωσε μεν να εκλεγεί, κατόρθωσε όμως να «τρουπώσει», ως μετακλητός συνεργάτης, στο ιδιαίτερο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΕλλάδαςΠαναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος με την σειρά του θεωρεί την ΠΑΣΟΚα κα Διαμαντοπούλου, την και «υπουργό της φωτοτυπίας» αποκαλουμένη, ως την χρυσή εφεδρεία σε κάτι…

Είπε λοιπόν ο κ. Ψαριανός: «Μία τρόϊκα έφτιαξε αυτή τη χώρα. Η Επανάσταση του ’21  για την εθνική ανεξαρτησία και ταράζομαι, είναι παραμύθι που πουλάνε στον κόσμο». Δεν το λέει αυτό και στον Κολοκοτρώνη;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει: «Γι’ αυτό και δική μου πρόθεση, δική μου βούληση, είναι να δημιουργήσω ένα «Μουσουλμανικό Συμβούλιο» παρά τω πρωθυπουργώ». Ελπίζω ότι ο κ. πρωθυπουργός να έχει ζητήσει από τον κ. Εντογάν του Know How, τον τρόπο λειτουργίας του «Ορθοδόξου Συμβουλίου» που… λειτουργεί στην Τουρκία. Τόση υποτέλεια πιά;

Ο κ. Καιρίδης βουλευτής της «δεξιάς» ΝΔ, σε κοινή γραμμή πλεύσεως με την κα Ντόρα είπε: «Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος έχει δικαιώματα». Τι θα πει αυτό; Ξαναχάραγμα των συνόρων, διότι έτσι γουστάρει η Τουρκία…

Αυτές τις δηλώσεις, τόσο η κα Ντόρα όσο και ο κ. Καιρίδης, μπορούν να τις κάνουν στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης ή  της Χίου; Μάλλον όχι.

Αυτά τα ολίγα, για να μη θυμηθούμε την πρεμούρα να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία, τις περίεργες μετακινήσεις τεθωρακισμένων από τα νησιά, την αποφυγή να ψηφίσουμε την μη ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης κλείνοντας  το μάτι και χαριεντιζόμενοι με τον… ζωγράφο Ράμα, ο οποίος σε αντάλλαγμα συλλαμβάνει υποψηφίους δημάρχους της μειονότητος, δηλαδή Έλληνες). Για να μη θυμηθούμε και τον κ Σκέρτσο που μας προτρέπει να ξεχάσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, διότι έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε όπως η κλιματικοί αλλαγή…

Μα ρε φίλε τα καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα βλέπεις; Γιατί δεν λες κάτι και γι’ αυτά. Διότι φίλτατοι αν ζητάτε να συγκρίνω ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ τότε ο κατήφορος είναι μεγάλος. Θα συμφωνούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Άγγελος Μπρατάκος, ο Χάρης Καρατζάς να γίνει μια τέτοια σύγκριση;

Αυτές τις ημέρες (ξανα)διαβάζω το βιβλίο «Η Αλήθεια» του πρώην Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Γρ. Μπονάνου, το οποίο εξεδόθη το 1986. Λέει λοιπόν ο Στρατηγός στην σελίδα 296: «…Δεν ενθυμούμαι όλα όσα συνεζητούντο τότε και από όλους  (σημείωση: αναφέρεται στην περίοδο των συζητήσεων που εγίνοντο, το 1974 προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς). Μόνον ο (Στέφανος) Στεφανόπουλος απευθυνόμενος  στον Γαλατσάνο και εμέ, είπεν ότι εδιάβασε ένα άρθρο, κάποιου εγκρίτου Γερμανού, συμφώνως προς το οποίον  το Ελληνικόν κράτος θα διαμελισθεί  εδαφικώς από τους γείτονάς του, με την μέθοδον του ‘’σαλαμιού’’ και ότι η Ελλάς θα συρρικνωθεί…». Δηλαδή σύντροφοι, από το 1974 οι πολιτικάντηδες γνώριζαν πράγματα, τα οποία υλοποιούνται τώρα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Και υπάρχουν συμπολίτες μας που ακόμα προσπαθούν να ερμηνεύσουν δηλώσεις Μπακογιάννη περί «ταμπού», ή Ζουράρη παλιότερα («ας δώσουμε και κάνα νησί») και πάει λέγοντας. Πώς τόλεγε ο Καβάφης; «Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει». Εσείς τώρα όπου Αλεξάνδρεια βάλτε «Ελλάδα» και για να εναρμονισθούμε  με το μέτρο βάλτε «Ελλαδίτσα μας».

Ιδεολογία

Μια ματιά μόνο στα τελευταίο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των κομμάτων αρκεί για να μας πείσει ότι πλέον δεν υπάρχει ιδεολογία. Ο στρατηγός Φράγκος σε πρόσφατη ανακοίνωση του διαμαρτυρήθηκε γιατί η ΝΔ δεν περιέλαβε ούτε έναν στρατιωτικό στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο. Μια αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛΑΣ και ένα πρώην Α/ΓΕΕΘΑ). Τόσοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Αρχηγοί Κλάδων, ουδείς ήταν ικανός να περιληφθεί και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση; Φαίνεται ουδείς ήταν αρκούντως … ακτιβιστής.

Για να μη θυμηθούμε όλα εκείνα τα καραγκιοζλίκια με την κηδεία του Βασιλέως Κωνσταντίνου και μας πουν και καυγατζήδες…

Επίλογος

Και κάτι τελευταίο. Παλιότερα λέγαμε ότι ψηφίζανε και τα δέντρα. Τώρα θα μάθουμε πώς ψηφίζουνε και τα… τάμπλετ (Ως γνωστόν κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος θα εφοδιασθεί με τάμπλετ της υπηρεσίας, για την ταχεία και ασφαλέστερη  αποστολή των αποτελεσμάτων… Ε ρε γλέντια…)

Καλή ψήφο και ο Θεός να βάλει το χέρι Του

{{-PCOUNT-}}58{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα