Περί εκλογών

Α/ΑΚόμμαΕθνικές εκλογές 2023Ευρωεκλογές 2024
1.Νέα Δημοκρατία40,56 %28,31 %
2.ΣΥΡΙΖΑ17,83 %14,92 %
3.ΠΑΣΟΚ11,84 %12,79 %
4.Ελληνική Λύση4,44 %9,30 %
5.ΚΚΕ7,69 %9,25 %
6.Νίκη3,70 %4,37 %
7.Πλεύση Ελευθερίας3,17 %3,40 %
8.Φωνή Λογικής3,04 %
 Αποχή47,17 %60 %

Η σκηνή από την κλασική πλέον ταινία του Αλέκου Σακελλάριου: «Υπάρχει και φιλότιμο»  Ο υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος έχει μάθει τις κομπίνες που έκαναν οι παρατρεχάμενοί του, δηλαδή ο ιδιαίτερος γραμματέας του Γιώργος (Ανδρέας Ντούζος) και ο κομματάρχης του (που είναι του… κόμματος), Θόδωρος Γκρούεζας (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και τους έχει στήσει απέναντι του και τους τα ψέλνει: «Εδώ υπάρχει κατή σάπιο. Και όπου υπάρχει σάπιο, υπάρχουν και σκουλήκια. Εγώ βέβαια, κι’ αυτό το κατάλαβα, δεν είμαι άξιος, δεν είμαι ικανός να καθαρίσω αυτό το σάπιο, αλλά μην αμφιβάλλετε ότι κάποια μέρα θα βρεθεί αυτός ο χριστιανός και μαζί με το σάπιο θα εξαφανισθούν  και τα σκουλήκια σαν και σένα (και δείχνει τον Γκρούεζα)  και σαν και σένα  (και δείχνει τον Γιωργάκη)» και ακολουθεί η κλωτσηδόν αποπομπή τους. Συμβολικότατον…

  • Του Χρήστου Μπολώση

Βέβαια από τις προχθεσινές Ευρωεκλογές, δεν μας προέκυψε ο «χριστιανός», που θα καθαρίσει το σάπιο, όμως προέκυψαν αποτελέσματα που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους Γκρούεζες και τους Γιωργάκηδες. 

Πω πω πω τι τσιμπούσι νίκης ήταν αυτό. Η ΝΔούλα των δικαιωματιστών, των μπαζωμένων Τεμπών, των παρακολουθήσεων έλαβε 28,31% και η υγιής Δεξιά, συνολικά, 16,71%, ποσοστό της πάλαι ποτέ ΝΔ, το οποίο έδιωξε ο κ. Μητσοτάκης με τα κεντροαριστερά  του πειράματα. Δεν τους έσωσαν ούτε οι μεγαλόσταυροι, που τους θυμήθηκαν μόλις προεκλογικά, ούτε η Βόρειος Ήπειρος, ούτε ο Τεντόγλου, ούτε η σημαία του… Ολυμπιακού. Επί τέλους! Ο λαός αυτή τη φορά δεν ξέχασε μπροστά στην κάλπη. Πήραν λέει το μήνυμα.

Ξέχασαν ότι το ποτάμι (όχι αυτό του κ. Μαυρωτά, το άλλο το κανονικό) δεν γυρίζει πίσω. Τους έφταιξε λέει η μεγάλη αποχή που έφτασε το 60%. Το 48% του 2023 δεν τους ενόχλησε, διότι τότε ο λαός τους είχε δώσει 41% (λέμε τώρα). Τώρα με ποια λογική η απέχοντες ήταν ψηφοφόροι του κ. Μητσοτάκη, μόνο αυτοί το ξέρουν. Τους μπήκε καρφί και… τρομοκρατήθηκαν, η άνοδος της Ακροδεξιάς, ενώ η Ακροαριστερά, ως γνωστόν, δεν τους πειράζει. Αυτός ο παρουσιαστής της ΕΡΤ, μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε. Καλά θα κάνουν να το συνηθίζουν σιγά σιγά, διότι μετά τα σοσιαλιστικά και διεθνιστικά πειράματα οι λαοί επιστρέφουν  στις παραδόσεις τους. Εμείς προς το παρόν αρκούμεθα σε μία ολόθερμη ευχή: Περαστικά σας παιδιά!

Τέλος πάντων. Το μήνυμα λέει το πήρανε. Αμ δε το πήρανε. Ο Μακρόν, αυτό το παλικάρι της φακής, αυτός ο πολέμαρχος που δεν κρατιότανε να στείλει στρατό στην Ουκαρανία, το πήρε το μήνυμα, δηλαδή την σφαλιάρα της Λεπέν και κάνει εκλογές. Εμείς κάνουμε απλώς… ανασχηματισμό. Δε λέω καλός ο ανασχηματισμός όταν όμως στο παιχνίδι μπαίνει και ο Πρωθυπουργός…

Συνελόντι ειπίν. 

Η ΝΔ, έχασε περί το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους και τον στόχο, που είχε η ίδια αυθαίρετα (33%) καθορίσει δεν το είδε ούτε με το μακαρόνι. Κοιτάξτε παιδιά, οι λαμογιές (απ’ ευθείας αναθέσεις, σκοτεινές προσλήψεις κ.λπ.), τα μπαζώματα, οι παρακολουθήσεις, οι ΛΟΑΤΚΙ έρωτες, η ανασφάλεια του κόσμου, δεν βγάζουν σε καλό και ιδού τα αποτελέσματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πανηγυρίζει επειδή πήρε μόνο 2,91% λιγότερο από τις εκλογές του 2023. Το λες και παλαβό. Δηλαδή με πόσο λιγότερο, θα ήταν απογοητευμένος ο κ. Κασσελάκης; Ευτυχώς ο λαός αντιδρά στους (τουλάχιστον) νεωτερισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φάρλυ, τον σύζυγο κ.λ.π.

Το ΠΑΣΟΚ είχε ξιφουλκήσει και προήλαυνε ακάθεκτο για την δεύτερη θέση, όμως, όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Σπύρος ο Ζαγοραίος: «Πιάνει λάστιχο στο δρόμο…κ.λ.π.» και τα πάντα «έγιναν ατμός» που έλεγε και ο Θρασύβουλας (Θανάσης Βέγγος) στον «Ατσίδα».  Τώρα κλαις γιατί κλαίς, που τραγούδαγε και ο Γιώργος Χατζηαντωνίου. Κάτι πολύ εύστοχο είχε πει για τον αρχηγό του η Δήμητρα Λιάνη: «Ο Ανδρέας, ούτε για τα κορδόνια των παπουτσιών του θα τον είχε».

Το ΚΚΕ είναι ειδική περίπτωση. Αυτοί χάσουν κερδίσουν, πανηγυρίζουν την νίκη του λαού κατά των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Κάπου από πολύ μακριά ακούγεται ο Μανώλης Μητσιάς να τραγουδά: «Άσ’ τον τρελό στην τρέλα του και μη  τον συνεφέρεις. Τι κρύβει μέσα το μυαλό ενός τρελού δεν ξέρεις». 

Η Πλεύση Ελευθερίας, όλο και κάτι τσιμπολογάει. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, που μας έλεγε ο Λουκιανός στα «Μικροαστικά» του.

Και ερχόμαστε στους «γραφικούς», στους «χωρίς στελέχη» (ούτε ένα Άδωνη δεν έχουν…), στους «έλα μωρέ τώρα», τους οποίους όμως προτίμησε το 16,71% του εκλογικού σώματος και έπεται συνέχεια, αφού παρουσιάζουν συνεχή ανοδική πορεία.

Επειδή είμαστε αναλυτές ολκής θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε και την άνοσο της υγιούς Δεξιάς ή της Ακροδεξιάς για να ικανοποιηθούν οι πούροι Νεοδημοκράτες και οι άλλοι του «δημοκρατικού τόξου (τρομάρα τους). Ξέρετε λοιπόν γιατί είχαμε τέτοια  άνοδο της καθαρόαιμης Δεξιάς σε όλη της Ευρώπη; Ξέρετε γιατί η φάπα που έπεσε έκανε τους προοδευτικούς να δούνε τον Χριστό φαντάρο; Διότι απλώς αυτοί οι κουτόφραγκοι δεν έχουν Αλιβιζάτο, ούτε το Know How πώς να αποκλείουν κόμματα από τις εκλογές επειδή τους απειλούν. Οπότε καλά να πάθουν.

Αυτά και πάλι περαστικά παιδιά.

Υστερόγραφα:  

α. Γελάστε λίγο  με τα χάλια μας

β. Ένα ωραίο άρθρο του Θανάση Κ. που αλίευσα από το εξαιρετικό μπλογκ «Ρουκουμούκου», το οποίο βέβαια προσυπογράφω

Όντως αγαπητέ Θανάση Κ. «Κουλουβάχατα», γι’ αυτό και ο λαός απάντησε, όπως απάντησε…

Κι’ άλλο ένα για την… αποχή 

Κι’ άλλο ένα για τους εκλεγέντες ευρωβουλευτές μας, που θα πάνε στις Βρυξέλλες, θα βαρούν το ντέφι και οι άλλοι θα… χορεύουν

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα