Η εικόνα των μαχητικών και στο έδαφος να παρελαύνουν λόχοι αποτελούμενοι από μεικτές σειρές Ελλήνων και Ισραηλινών θα έχει αντίκτυπο μεγαλύτερο από χίλιες δηλώσεις και διακηρύξεις, χωρίς να ειπωθεί ούτε μία λέξη
Η Ελλάδα είναι στο σωστό στρατόπεδο της Ιστορίας. Πάντα τα συμφέροντά μας ήταν με τις μεγάλες δυνάμεις της θάλασσας, που σήμερα είναι οι ΗΠΑ και πολύτιμος εταίρος τους και πλέον και δικός μας το Ισραήλ.
- Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*
Ουδείς είδε προκοπή συντασσόμενος με τριτοκοσμικούς κατσαπλιάδες, όπως ο Μαδούρο, με τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα, τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. Και σίγουρα, αν κοιτάξουμε πλάι μας και δούμε πως είμαστε ώμο με ώμο με την Τουρκία, κάτι δεν κάνουμε καλά.
Οσοι ζητούν σύγκρουση με τις ΗΠΑ για τα μάτια ενός δικτατορίσκου ή θέλουν να εναγκαλιζόμαστε τους Χαμασίτες φονιάδες, είναι ή προδότες ή ανόητοι και θέλουν να φορέσουμε τα παπούτσια του Γούναρη, του Πρωτοπαπαδάκη και της παρέας τους, ήτοι του απομονωτισμού, του μικροκομματικού τυχοδιωκτισμού και της τύφλωσης.
Περπατάμε καλά, περπατάμε σωστά. Στην πρώτη κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, με το πέρας της θα πρέπει να δει ο πλανήτης μια κοινή παρέλαση των ασκουμένων τμημάτων με κοινό άγημα Σημαιών, δίπλα δίπλα η Γαλανόλευκη με το Αστρο του Δαβίδ, ταιριάζουν άλλωστε και τα χρώματά τους, κοινά, γαλάζιο και λευκό. Η άσκηση μπορεί να γίνει, π.χ., στο Καστελόριζο, στη Λήμνο, στην Πάφο ή στο Ισραήλ και στο τέλος να περάσουν από πάνω ελληνικά Rafale και ισραηλινά F35.
Αυτή η εικόνα των μαχητικών και στο έδαφος να παρελαύνουν λόχοι αποτελούμενοι από μεικτές σειρές Ελλήνων και Ισραηλινών θα έχει αντίκτυπο μεγαλύτερο από χίλιες δηλώσεις και διακηρύξεις, χωρίς να ειπωθεί ούτε μία λέξη. Αν οι Τούρκοι οργίζονται και αποκαλύπτουν την ανασφάλεια και τη δειλία τους με μια φωτογραφία Τεχνητής Νοημοσύνης, τι θα πάθουν με τέτοιες αληθινές εικόνες μιας χειροπιαστής πραγματικότητας; Ο φόβος σημαίνει αποτροπή και η αποτροπή, στη χειρότερη περίπτωση, σημαίνει ειρήνη και στην καλύτερη, απελευθέρωση, δοθείσης ευκαιρίας.
Πρέπει να πάμε αυτόν το δρόμο μέχρι το τέλος, με τόλμη αλλά ταυτόχρονα με συνέπεια, αξιοπιστία και υπευθυνότητα, με το βλέμμα στους αιώνες που θα έρθουν. Εμείς να γίνουμε τα μετόπισθεν, το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ κι εκείνο σύντροφός μας στο πεδίο, ώμο με ώμο, ασπίδα με ασπίδα. Γι’ αυτό πρέπει ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουμε τους λαούς μας, να γνωριστούμε, να διαλύσουμε κάθε μισαλλοδοξία, να συντρίψουμε τον αντισημιτισμό, τα σχολεία μας να πάνε στο Ισραήλ και τα ισραηλινά σχολεία να έρχονται εκδρομές στην Ελλάδα, επισκεπτόμενα σχολεία με τα οποία θα έχουν αδελφοποιηθεί.
Και πρέπει να είμαστε ανελέητοι με τους «τυφεκιοφόρους του εχθρού», τους ψευτοπροοδευτικούς αντισημίτες, αβανταδόρους της Χαμάς και όργανα του τουρκικού ισλαμοφασισμού, εκούσια ή ακούσια. Πρέπει τα αρχαία Εθνη μας να περπατήσουν μαζί, να συγχρωτιστούμε, να αποκτήσουν την οικειότητα που επιβάλλουν τα εξόφθαλμα κοινά μας συμφέροντα. Τρανότερη απόδειξη της ορθότητας της επιλογής μας ο φόβος του κοινού εχθρού, που μπερδεύει την οργή με τη δύναμη, αποκαλύπτοντας την αδυναμία του.
Οι Τούρκοι είναι ένα τεχνητό Εθνος που δεν μπορεί να απορροφήσει έστω και μια περιορισμένη ήττα, με συμπεριφορά απροσάρμοστου στον 21ο αιώνα. Οι ΗΠΑ και η Δύση στο σύνολό της έκαναν ένα λάθος που μπορεί να διορθωθεί. Τους έδωσαν τεχνολογία που αντέγραψαν, εξέλιξαν, προσπαθώντας να τη χρησιμοποιήσουν για να αυθαδιάσουν, να τραμπουκίσουν απειλώντας. Αυτό διορθώνεται μέσα σε λίγες ώρες…
*Δικηγόρος, Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

