Επιλεκτικές απαντήσεις Φλωρίδη για την αλλαγή ηγεσίας στον Αρειο Πάγο

Το είπε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης (κεντρική φωτό) τις προάλλες, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ποια είναι τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη από το υπουργικό συμβούλιο για την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και μάλιστα πρόσφατα, όπου επελέγησαν η νέα πρόεδρος Αναστασία Παπαδοπούλου και ο νέος εισαγγελέας Α.Π. Κώστας Τζαβέλλας. «Τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο πρωθυπουργός» ήταν η απάντηση του κ. Φλωρίδη.

«Ναι, αλλά ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τους ανώτατους δικαστικούς ένα προς έναν, για να ξέρει ποιος είναι ο καταλληλότερος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εισηγείται» επέμεινε η δημοσιογράφος. «Σωστά», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Πρέπει, εκτός από καλός δικαστής, να έχει οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, γιατί δικαστής είναι ούτως ή άλλως. Επιπλέον θα πρέπει να έχει ένα μάξιμουμ αποδοχής από τους συναδέλφους του. Πρέπει να τον ψηφίσουν οι συνάδελφοί του. Γι’ αυτό κάναμε και τον νόμο».

Εκεί που δεν απάντησε ο κ. Φλωρίδης ήταν η επόμενη δημοσιογραφική ερώτηση: «Στις εκλογές της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την επιλογή προέδρου Α.Π. ήρθε πρώτη με συντριπτική διαφορά από όλους τους άλλους συναδέλφους της η αντιπρόεδρος Α.Π. Αλεξάνδρα Αποστολάκη. Γιατί πρόεδρος έγινε η αντιπρόεδρος και διευθύντρια της Σχολής Δικαστών Αναστασία Παπαδοπούλου;»


Ακάλυπτοι δύο γιατροί από τη νομική υπηρεσία ψυχιατρικής κλινικής

Βαριά εκτεθειμένο ακόμη μία φορά το σύστημα υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κυρίως για θέματα ασθενών ψυχικής υγείας, όπου εμφανής δεν είναι η παρουσία, αλλά η απουσία του κράτους! Το επιβεβαιώνει υπόθεση που έφτασε στη Δικαιοσύνη. Δύο ψυχίατροι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, οι οποίοι προσπάθησαν να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους, βρίσκονται τώρα εναγόμενοι από ψυχιατρικώς πάσχουσα ασθενή και θα πρέπει -ακόμη και εάν απορριφθεί η εναντίον τους αγωγή της- να πληρώσουν από την τσέπη τους την αμοιβή δικηγόρου και τα δικαστικά έξοδα, καθώς το νοσοκομείο, παρότι διαθέτει νομική υπηρεσία, δεν καλύπτει τέτοια περιστατικά.

Η υπόθεση άρχισε το 2020, όταν εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, συγγενείς ψυχιατρικώς πάσχουσας ασθενούς ζήτησαν τον ακούσιο εγκλεισμό της στο εφημερεύον Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Οι γιατροί εξέτασαν την ασθενή, η οποία είχε οδηγηθεί εκεί με περιπολικό, το οποίο κάλεσαν οι οικείοι της και αποφάσισαν 20ήμερη νοσηλεία της. Πέντε χρόνια μετά η ασθενής άσκησε αγωγή προστασίας της προσωπικότητάς της κατά των γιατρών, ζητώντας μεταξύ άλλων «να άρουν όλες τις προσβλητικές διαγνώσεις, καθώς και την ιατρική γνωμάτευση σχετικά με την υγεία της.

Οι δύο γιατροί ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες ότι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις και τα υπομνήματα τους, γεγονός που τους υποχρεώνει να απευθυνθούν σε συνηγόρους και να υποβληθούν σε έξοδα από την τσέπη τους, καθώς για τη συγκεκριμένη διαδικασία στο Πρωτοδικείο είναι υποχρεωτική η παρουσία συνηγόρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις