Χρυσά νιάτα! Υπερηφάνεια για Στέφανο Τσιτσιπά – Μαρία Σάκκαρη

Eίναι απίστευτο! Δύο Έλληνες τενίστες βρίσκονται στα ημιτελικά του Roland Garros. Τα χρυσά παιδιά του τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχθές και η Μαρία Σάκκαρη χθες, κατακτούν τον κόσμο.

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία. H Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ της Ιγκα Σβιόντεκ και μπήκε στο πάνθεον με την πρόκριση στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Kρεϊτσίκοβα σήμερα το απόγευμα.

Η Σάκκαρη προκρίθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, κερδίζοντας την Πολωνή (6-4, 6-4) σε μία ώρα και 37 λεπτά. Κέρδισε χωρίς να χάσει σετ στο σημαντικότερο ματς της καριέρας της, απέναντι στην περσινή νικήτρια που δεν είχε χάσει… σετ στο τουρνουά για 11 συνεχόμενα ματς! Και πλέον μπορεί να ονειρεύεται τον τελικό του Σαββάτου, καθώς η αντίπαλός της στα ημιτελικά, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, είναι σαφώς πιο βατή αντίπαλος από την εξαιρετική Ιγκα Σβιόντεκ.

Το ματς άρχισε με τη Σβιόντεκ να φτάνει με μπρέικ γρήγορα στο 2-0. Η Σάκκαρη απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Με τη σειρά της η Πολωνή έσωσε τρία μπρέικ πόιντ της Μαρίας και προηγήθηκε 3-2, αλλά αμέσως ισοφάρισε η Σάκκαρη. Η Ελληνίδα βρήκε μπρέικ χάρη στα λάθη που ανάγκασε την αντίπαλό της να κάνει και έκανε το 5-4! Στο σερβίς της δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είχε δύο ματς πόιντ και στο δεύτερο τελείωσε το πρώτο σετ (6-4) για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Στο δεύτερο έκανε μπρέικ με το «καλημέρα». Μάλιστα, προηγήθηκε 2-0 και σε εκείνο το σημείο η αντίπαλός της ζήτησε ιατρικό τάιμ, δείχνοντας να πιέζεται έντονα από τον τρόπο που έπαιζε η Ελληνίδα τενίστρια. Το… ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Η Σάκκαρη συνέχισε να κρατά εύκολα το σερβίς της και προηγήθηκε με 5-4 και σέρβιρε για τη νίκη. Πήρε προβάδισμα 40-0, έχασε τις πρώτες δύο ευκαιρίες της, αλλά στην τρίτη… έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στον σημερινό ημιτελικό.

Εκεί θα την περιμένει το Νο 33 της παγκόσμιας κατάταξης, η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, με την οποία η Μαρία έχει παίξει δύο φορές και έχει ηττηθεί χωρίς να πάρει σετ. Ο αγώνας αναμένεται να αρχίσει στις 18.00 ή και πιο μετά, καθώς θα προηγηθεί στις 16.00 ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ των Παβλιουτσένκοβα και Ζίντανσεκ.

Αύριο η μάχη του Στέφανου με τον Ζβέρεφ

Αποφασισμένος να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που θα βρει αύριο το απόγευμα (15.50 ή στις 18.30) στον δρόμο του για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός, είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε και προχθές στη νίκη του με 6-3, 7-6 (3), 7-5 επί του Ντανιίλ Μεντβέντεφ ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης εκεί έξω, από αυτούς που προχώρησαν, που πιστεύει ότι δεν μπορεί να κατακτήσει το τουρνουά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να παίξουν καλά. Φυσικά και εγώ παίζω καλά και νομίζω ότι, αν συνεχίσω να επαναλαμβάνω τη διαδικασία, σίγουρα θα υπάρξει ανταμοιβή. Και γιατί όχι;» δήλωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έφτασε στον τρίτο διαδοχικό ημιτελικό σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Η παράδοση στις αναμετρήσεις του με τον 24χρονο Γερμανό, Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι θετική για τον Στέφανο, που προηγείται με 5-2 νίκες. «Νιώθω προφανώς ότι έχω κάνει πολλή καθημερινή σκληρή δουλειά και αυτό υπήρξε βασικό στοιχείο για μένα να είμαι εδώ. Αλλά το εγώ μου λέει ότι θέλω περισσότερα» κατέληξε ο 22χρονος Ελληνας πρωταθλητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αυριανός ημιτελικός θα είναι ο «νεότερος» του Ρολάν Γκαρός από το 2008. Τότε ο Ραφαέλ Ναδάλ, 22 ετών, νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, 21 ετών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα